притисни ентер »

Глобализацијата е мртва!  Да живее глобализацијата!
Глобализацијата е мртва!  Да живее глобализацијата!

Глобализацијата е мртва! Да живее глобализацијата!

Чудно како никој од овие феномени што го рекомпонираат светот денес не ја засега Македонија. А би требало. Особено прашањето на иднината на глобализацијата. Зашто тековната финансиска и економска криза сугерира дека глобализацијата каква што ја знаеме се менува, генерирајќи загриженост кај оние земји што својот раст го засноваа првенствено на странско