притисни ентер »

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Чоколаден колач со кафе
РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Чоколаден колач со кафе

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Чоколаден колач со кафе

Потребно: 3 јајца 150 гр шеќер 150 гр брашно 1 кесичка прашок за печиво 70 мл инстант кафе растворено во вода 70 мл млеко 70 гр путер 50 гр темно чоколадо Подготовка: Чоколадото и путерот растопете ги во тенџере на тивок оган со постојано мешање и оставете малку да се излади. Во поголем сад изматете ги јајцата и шеќерот со миксер. Додадете ги стопеното

За овој вкусен колач не ви требаат ниту миксер, ниту рерна

За овој вкусен колач не ви требаат ниту миксер, ниту рерна

Состојките за овој лесен и брз колач се многу достапни и нема да морате да потрошите цело богатство на нив, а за само неколку минути ќе имате торта достојна дури и за десерт после неделен ручек. Во продолжение ви го пренесуваме рецептот. Кокос коцки со чоколадо: Состојки за основата: 300 гр мелени бисквити 200 гр чоколадо за готвење 100 мл млеко За

Торта Туфахија

Торта Туфахија

Подготовката на туфахи, овој пат во форма на торта, е придружена со дарежлива порција шлаг, која ја комплетира пријатната комбинација. Овој рецепт е придружен со корисно видео кое го прикажува процесот на подготовка. ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ: За филот за 6 лица потребни се 6 јаболка со средна големина, 100 гр мелени ореви, 1 лажица шеќер и 2 лажици топло

Најстариот рецепт за торта од лешници и чоколадо: Се прави за Свети Јован, а вкусот е неверојатен

Најстариот рецепт за торта од лешници и чоколадо: Се прави за Свети Јован, а вкусот е неверојатен

Состојки: За една кора (се приготвуваат три): 3 јајца 4 лажици шеќер 2 лажици брашно 1 лажица ладна вода 1 лажица масло 4 лажици печени и бланширани лешници половина кесичка прашок за печиво За филот: 6 јајца 5 лажици шеќер 200 г чоколадо за готвење 250 г путер или маргарин 100 г шеќер во прав За прелив за корите: 200 мл вода 9 лажици шеќер Приготвување:

Празничен зимски десерт: Како да подготвите највкусен колач со лешници и чоколада за Свети Јован

Празничен зимски десерт: Како да подготвите највкусен колач со лешници и чоколада за Свети Јован

Овој рецепт за колач со лешници и чоколада важи за еден од најстарите и најпознатите за слава. Совршено комбинира богат вкус и лесна подготовка, што го прави идеален избор за празничната трпеза на Свети Јован. Состојки: За една кора (потребни се три кори): • 3 јајца • 4 лажици шеќер • 2 лажици брашно • 1 лажица ладна вода • 1 лажица масло • 4 лажици

(Рецепт) Вкусен, кремаст и миризлив: Чоколаден колач направен од една смеса

(Рецепт) Вкусен, кремаст и миризлив: Чоколаден колач направен од една смеса

Ако сте од оние луѓе кои сакаат само чоколадни колачи и колачи, пробајте го овој рецепт. Освен што е вкусен и миризлив десерт, неговата најголема предност е што се прави од една смеса. За подготовка е доволен половина час, а може да се јаде веднаш по печењето. Состојки: три јајца 150 грама темно чоколадо 120 грама шеќер 100 грама брашно 100 грама путер

(Рецепт) Вкусен, кремаст и миризлив: Чоколаден колач направена од една смеса

(Рецепт) Вкусен, кремаст и миризлив: Чоколаден колач направена од една смеса

Ако сте од оние луѓе кои сакаат само чоколадни колачи и колачи, пробајте го овој рецепт. Освен што е вкусен и миризлив десерт, неговата најголема предност е што се прави од една смеса. За подготовка е доволен половина час, а може да се јаде веднаш по печењето. Состојки: три јајца 150 грама темно чоколадо 120 грама шеќер 100 грама брашно 100 грама путер

Македонска парена чоколадна торта со ореви: Се топи од што е сочна, а готова е за 30 минути

Македонска парена чоколадна торта со ореви: Се топи од што е сочна, а готова е за 30 минути

Парената торта е познат десерт на старите македонски домаќинки, чии рецепти со задоволство ги приготвуваат и младите дами. Се приготвува многу едноставно и само за половина час може да се најде на трпезата. Предупредување: ретко кој успева да изеде само едно парче! Состојки: 1 лажица какао 10 јајца 10 г суво грозје 10 лажици шеќер 100 г сечкани ореви