притисни ентер »

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки
Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Регулаторите се подготвуваат за бурен квартал со зголемувањето на кризата со „КОВИД-19“. Но, што ако пандемијата продолжи повеќе од еден квартал? Лоренс Бун, главен економист во Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), се обидува да одговори на ова прашање на страниците на „Фајненшел тајмс“. Економските реакции на повеќето земји беа силни,

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Регулаторите се подготвуваат за бурен квартал со зголемувањето на кризата со „КОВИД-19“. Но, што ако пандемијата продолжи повеќе од еден квартал? Лоренс Бун, главен економист во Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), се обидува да одговори на ова прашање на страниците на „Фајненшел тајмс“. Економските реакции на повеќето земји беа силни,

[Став] Поголема економска депресија?

[Став] Поголема економска депресија?

Нуриел Рубини (Nouriel Roubini) Во време кога пандемијата на коронавирусот и понатаму е вон контрола, најдобар економски исход на кој би можеле да се надеваме е рецесија која ќе биде подлабока од онаа со финансиската криза во 2008 година. Но, имајќи ја предвид досегашната неуспешна политичка реакција, шансите за значително полош резултат се зголемуваат