притисни ентер »

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите
И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

Велика Британија го обвини Иран и Исламската револуционерна гарда на таа земја за нападите на танкерите во Оманскиот залив, наведувајќи дека ниедна друга држава не може да биде одговорна за тоа. Шефот на британската дипломатија, Џереми Хант ги осуди нападите, нагласувајќи дека тие ги кршат меѓународните норми и го повика Иран да престане со неговите

Америка испраќа разурнувач, објавија снимка која наводно докажува дека Иран ги нападнал танкерите

Америка испраќа разурнувач, објавија снимка која наводно докажува дека Иран ги нападнал танкерите

Американската војска објави снимка на која, според Американците, се гледа како ирански брод отстранува неексплодирана мина од јапонскиот танкер Кокука курејџес, еден од двата танкери кои беа нападнати во Оманскиот Залив, јави Си-ен-ен. Се огласи и американскиот претседател Доналд Трамп кој кажа дека снимката е дефинитивен доказ дека Иран ги нападнал

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

Велика Британија го обвини Иран и Исламската револуционерна гарда на таа земја за нападите на танкерите во Оманскиот залив, наведувајќи дека ниедна друга држава не може да биде одговорна за тоа. Шефот на британската дипломатија, Џереми Хант ги осуди нападите, нагласувајќи дека тие ги кршат меѓународните норми и го повика Иран да престане со неговите

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

Велика Британија го обвини Иран и Исламската револуционерна гарда на таа земја за нападите на танкерите во Оманскиот залив, наведувајќи дека ниедна друга држава не може да биде одговорна за тоа. Шефот на британската дипломатија, Џереми Хант ги осуди нападите, нагласувајќи дека тие ги кршат меѓународните норми и го повика Иран да престане со неговите

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Американскиот претседател Доналд Трамп и јапонскиот премиер Шинзо Абе телефонски разговараа за нападите на два нафтени танкери во Оманскиот залив, што се случија изминатата недела. Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш ги осуди нападите и повика на утврдување на вистината за настаните. Трамп му се заблагодари на Абе за неговиот обид да ги олесни

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Американскиот претседател Доналд Трамп и јапонскиот премиер Шинзо Абе телефонски разговараа за нападите на два нафтени танкери во Оманскиот залив, што се случија изминатата недела. Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш ги осуди нападите и повика на утврдување на вистината за настаните. Трамп му се заблагодари на Абе за неговиот обид да ги олесни

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

И Британија го обвини Иран за нападот на танкерите

Велика Британија го обвини Иран и Исламската револуционерна гарда на таа земја за нападите на танкерите во Оманскиот залив, наведувајќи дека ниедна друга држава не може да биде одговорна за тоа. Шефот на британската дипломатија, Џереми Хант ги осуди нападите, нагласувајќи дека тие ги кршат меѓународните норми и го повика Иран да престане со неговите

Сопственикот на еден од нападнатите танкери ги демантира САД

Сопственикот на еден од нападнатите танкери ги демантира САД

Сопственикот на јапонскиот брод Kokuku Courageous сеогласи денеска по нападот врз неговиот танкер во Оманскиот Залив. Јутака Катада  од Токио изјави дека морнарите на бродот пред нападот виделе ‘летечки објекти “, што би значело дека мините не го оштетиле бродот. Тој не понуди никакви докази за тврдењата, кои се во спротивност со објавата на САД во

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Американскиот претседател Доналд Трамп и јапонскиот премиер Шинзо Абе телефонски разговараа за нападите на два нафтени танкери во Оманскиот залив, што се случија изминатата недела. Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш ги осуди нападите и повика на утврдување на вистината за настаните. Трамп му се заблагодари на Абе за неговиот обид да ги олесни

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Трамп и Абе разговараа за нападот во Оманскиот залив

Американскиот претседател Доналд Трамп и јапонскиот премиер Шинзо Абе телефонски разговараа за нападите на два нафтени танкери во Оманскиот залив, што се случија изминатата недела. Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш ги осуди нападите и повика на утврдување на вистината за настаните. Трамп му се заблагодари на Абе за неговиот обид да ги олесни