притисни ентер »

Најнова студија открива: Сончевата светлина ја деактивира корната!
Најнова студија открива: Сончевата светлина ја деактивира корната!

Најнова студија открива: Сончевата светлина ја деактивира корната!

Најнова студија открива: Сончевата светлина ја деактивира корната! Новото истражување на научниците покажа дека сончевата светлина го инактивира вирусот корона осум пати побрзо во експериментални услови отколку што е предвидено со теоретските модели, што дава трошка надеж дека е возможен пресврт во пандемија. 1 Паоло Лузато-Фегис, експерт за машински

Најнова студија открива: Сончевата светлина ја деактивира корната!

Најнова студија открива: Сончевата светлина ја деактивира корната!

Новото истражување на научниците покажа дека сончевата светлина го инактивира вирусот корона осум пати побрзо во експериментални услови отколку што е предвидено со теоретските модели, што дава трошка надеж дека е возможен пресврт во пандемија. 1 Паоло Лузато-Фегис, експерт за машински инженеринг од Универзитетот во Калифорнија, ги анализирал студиите

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот осум пати побрзо отколку што се мислеше

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот осум пати побрзо отколку што се мислеше

Тим научници повика на подетално истражување за тоа како сончевата светлина го деактивира, односно онеспособува коронавирусот откако сфатиле дека постои очигледна разлика помеѓу најновата теорија и експерименталните резултати. Тимот споредил податоци од студија од јули 2020 година во која било пишувано за брзата деактивација на коронавирусот од сончева

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот осум пати побрзо отколку што се мислеше

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот осум пати побрзо отколку што се мислеше

Тим научници повика на подетално истражување за тоа како сончевата светлина го деактивира, односно онеспособува коронавирусот откако сфатиле дека постои очигледна разлика помеѓу најновата теорија и експерименталните резултати. Тимот споредил податоци од студија од јули 2020 година во која било пишувано за брзата деактивација на коронавирусот од сончева

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот осум пати побрзо отколку што се мислеше

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот осум пати побрзо отколку што се мислеше

Тим научници повика на подетално истражување за тоа како сончевата светлина го деактивира, односно онеспособува коронавирусот откако сфатиле дека постои очигледна разлика помеѓу најновата теорија и експерименталните резултати. Тимот споредил податоци… Текстот Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот осум пати побрзо отколку што се мислеше е

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот побрзо отколку што се мислеше

Сончевата светлина го онеспособува коронавирусот побрзо отколку што се мислеше

Тим научници повикаа на подетално истражување за тоа како сончевата светлина го деактивира, односно онеспособува коронавирусот откако сфатиле дека постои очигледна разлика помеѓу најновата теорија и експерименталните резултати. Инженерот Паоло Луцато-Фегиз од Универзитетот во Калифорнија, заедно со неговите колеги, забележаа дека вирусот во експериментите

Сончевата светлина го неутрализира коронавирусот 8 пати побрзо отколку што се претпоставуваше

Сончевата светлина го неутрализира коронавирусот 8 пати побрзо отколку што се претпоставуваше

Истражувачи од Универзитетот на Калифорнија во Санта Барбара, Државниот универзитет во Орегон, Универзитетот во Манчестер и ЕТХ Цирих повикуваат на посветување поголемо внимание на способноста на сончевата светлина да го неутрализира коронавирусот откако утврдија дека најновите студии не даваат резултати како што се очекуваше. Тимот споредил податоци