притисни ентер »

Кога накитот зборува во име на носителот
Кога накитот зборува во име на носителот

Кога накитот зборува во име на носителот

Времето кога е создаден првиот накит, не може со сигурност да се утврди. Познато е дека, уште во времето на неолитот, луѓето изработувале парчиња накит. На почетокот, го правеле од камени монисти, школки, коски од животни, пердуви. Со тек на времето накитот станувал се поважен, и за негова изработка се користат пофини материјали. Единственото нешто

Кога накитот зборува во име на носителот

Кога накитот зборува во име на носителот

Времето кога е создаден првиот накит, не може со сигурност да се утврди. Познато е дека, уште во времето на неолитот, луѓето изработувале парчиња накит. На почетокот, го правеле од камени монисти, школки, коски од животни, пердуви. Со тек на времето накитот станувал се поважен, и за негова изработка се користат пофини материјали. Единственото нешто