притисни ентер »

АТП воведува „коучинг“, еве ги условите во кои тренерите ќе смеат да советуваат
АТП воведува „коучинг“, еве ги условите во кои тренерите ќе смеат да советуваат

АТП воведува „коучинг“, еве ги условите во кои тренерите ќе смеат да советуваат

Асоцијацијата на тениски професионалци (АТП) од 11 јули воведува огромни реформи во „белиот спорт“. Имено, во пробен период од овој датум за првпат ќе почне да се користи „коучинг“ на мечевите. Тоа значи дека тренерите ќе смеат да им делат совети на играчите, што досега беше строго забрането и се казнуваше. Ова ги подели тениските фанови. Дел веруваат