притисни ентер »

Царината заплени 16,5 тони кинески цигари и 13 тони тутун
Царината заплени 16,5 тони кинески цигари и 13 тони тутун

Царината заплени 16,5 тони кинески цигари и 13 тони тутун

Царината запленила 16,5 тони цигари и 13 тони тутун. Во два наврати, во камион и комбе на Табановце биле пронајдени вкупно 11 милиони парчиња цигари од кинески марки. Тутунот бил пронајден во камион за кој било пријавено дека пренесува хартија за виткање тутун. Против сторителите поднесени се кривични пријави, и им се заканува затворска казна од 1

На Табановце и Богородица спречен нелегален влез на 11 милиони парчиња цигари

На Табановце и Богородица спречен нелегален влез на 11 милиони парчиња цигари

На граничниот премин Табановце на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на граничниот премин Богородица, на влез од Грција, 13 тони тутун во лист, информираат од Царинската управа. На Табановце на 28 мај при контрола на камион било утврдено дека истиот содржи 1.000 пакети со нелегални цигари, со вкупна тежина од 15 тони. Во секој пакет имало

Царината спречи нелегален внес на цигари и тутун во лист

Царината спречи нелегален внес на цигари и тутун во лист

Царината спречи нелегален внес на цигари и тутун во лист Царината, на граничните премини Табановце со соседна Србија и Богородица со соседна Грција, спречи обиди за нелегален внес на цигари и тутун во лист, наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар. Од царината велат дека на Табановце на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на

Царината запленила над 16 тони цигари и 13 тони тутун

Царината запленила над 16 тони цигари и 13 тони тутун

Embedded video for Царината запленила над 16 тони цигари и 13 тони тутун Царина запленила 16 и пол тони цигари и 13 тони тутун. Во два наврати, во камион и комбе на Табановце биле пронајдени вкупно 11 милиони парчиња цигари од кинески марки. Tутунот бил пронајден во камион за кој било пријавено дека пренесува хартија за виткање тутун. Против сторителите

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Државата трпи милионски загуби поради шверцот на тутун, царинската управа во две одделни акции спречила внес на30 тони нелегален тутун и цигари. За само еден месец на граничните премини Табановце и Богородица запленети се над 1100 пакети или околу 11 милиони парчиња нелегални кинески цигари, и околу 13 тони тутун во лист. Доколку тие цигари односно

Над 16 тони цигари и 13 тони тутун запленила царината на граничните премини со Србија и Грција

Над 16 тони цигари и 13 тони тутун запленила царината на граничните премини со Србија и Грција

Против шеврцувачите се поднесени кривични пријави, но засега нема информација колку лица ќе одговараат, а случаите ги работат кумановското и гевгелиското обвинителство. По тврдењата на првиот човек на финансиската полиција Арафат Муареми од пред неколку дена во телевизиско интервју дека увозот на нелегалниот тутун пронајден во акцијата во скопско Љуботен

Кој помагал да се донесе тутун во Љуботен? Сѐ уште нема осомничени од вработените во царина

Кој помагал да се донесе тутун во Љуботен? Сѐ уште нема осомничени од вработените во царина

Се уште нема сомнеж дека некој од вработените од Царинската Управа помагал при увезувањето на тутунот во Љуботен, изјави директорот на Цариснката управа Ѓоко Танасоски. Токму пред две недели Управата за финансиска полиција и царината запленија 12 тони тутун во Љуботен кој бил увезен нелегално. „По оние сознанија кои досега ги имаме немаме констатирано

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници Царина запленила 16 и пол тони цигари и 13 тони тутун. Во два наврати, во камион и комбе на Табановце биле пронајдени вкупно 11 милиони парчиња цигари од кинески марки. Tутунот бил пронајден во камион за кој било пријавено дека пренесува хартија за виткање тутун. Против сторителите

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Царина запленила 16 и пол тони цигари и 13 тони тутун. Во два наврати, во камион и комбе на Табановце биле пронајдени вкупно 11 милиони парчиња цигари од кинески марки. Tутунот бил пронајден во камион за кој било пријавено дека пренесува хартија за виткање тутун. Против сторителите поднесени се кривични пријави, и им се заканува затворска казна од

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На граничниот премин „Табановце“ на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на граничниот премин „Богородица“, на влез од Грција – 13 тони тутун во лист, информираат од Царинската управа. На „Табановце“ на 28 мај, при контрола на камион било утврдено дека истиот содржи 1.000 пакети со нелегални цигари, со вкупна тежина од 15.000 килограми.