притисни ентер »

СЗО предупредува: Делта сојот на коронавирусот ќе стане доминантен
СЗО предупредува: Делта сојот на коронавирусот ќе стане доминантен

СЗО предупредува: Делта сојот на коронавирусот ќе стане доминантен

Светската здравствена организација (СЗО) предвидува дека „Делта“ сојот на коронавирус, кој е позаразен и одговара за повеќе од три четвртини од новите случаи на инфекција, ќе биде доминантен во многу земји во наредните месеци, објави денеска организацијата. Оваа варијанта, која за прв пат се појави во Индија, сега е присутна во 124 земји и територии,

СЗО: „Делта“ сојот на Коронавирус ќе биде доминантен следните месеци

СЗО: „Делта“ сојот на Коронавирус ќе биде доминантен следните месеци

Светската здравствена организација (СЗО) предвидува дека „Делта“ сојот на коронавирус, кој е позаразен и одговара за повеќе од три четвртини од новите случаи на инфекција, ќе биде доминантен во многу земји во наредните месеци, објави денеска организацијата. Оваа варијанта, која за прв пат се појави во Индија, сега е присутна во 124 земји и територии,

СЗО предупредува: Делта сојот на коронавирусот ќе стане доминантен

СЗО предупредува: Делта сојот на коронавирусот ќе стане доминантен

СЗО предупредува: Делта сојот на коронавирусот ќе стане доминантен Светската здравствена организација (СЗО) предвидува дека „Делта“ сојот на коронавирус, кој е позаразен и одговара за повеќе од три четвртини од новите случаи на инфекција, ќе биде доминантен во многу земји во наредните месеци, објави денеска организацијата. Оваа варијанта, која за прв

СЗО: „Делта“ сојот на Коронавирус ќе биде доминантен следните месеци

СЗО: „Делта“ сојот на Коронавирус ќе биде доминантен следните месеци

Светската здравствена организација (СЗО) предвидува дека „Делта“ сојот на коронавирус, кој е позаразен и одговара за повеќе од три четвртини од новите случаи на инфекција, ќе биде доминантен во многу земји во наредните месеци, објави денеска организацијата. Оваа варијанта, која за прв пат се појави во Индија, сега е присутна во 124 земји и територии,

СЗО – Делта-сојот на коронавирусот ќе биде доминантен во наредните месеци

СЗО – Делта-сојот на коронавирусот ќе биде доминантен во наредните месеци

Светската здравствена организација (СЗО) предвидува дека делта-сојот на коронавирусот, кој е позаразен и одговорен за повеќе од три четвртини од новите случаи на инфекции, ќе биде доминантен во многу земји во наредните месеци. Таа варијатна, која првпат се појави во Индија, сега е присутна во 124 земји и територии, додека алфа-сојот од Велика Британија

„Делта сојот ќе биде доминантен во следните месеци“

„Делта сојот ќе биде доминантен во следните месеци“

Светската здравствена организација (СЗО) предвидува дека делта сојот на коронавирус, која е позаразен и одговара за повеќе од три четвртини од новите случаи на инфекција, ќе биде доминантен во многу земји во наредните месеци, објави денеска организацијата. Оваа варијанта, која за првпат се појави во Индија, сега е присутна во 124 земји и територии,

Гебрејсус предупредува дека светот може да се соочи со поопасен вид коронавирус

Гебрејсус предупредува дека светот може да се соочи со поопасен вид коронавирус

Говорејќи на 138-та седница на Меѓународниот олимписки комитет, генералниот директор на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејсус, предупреди дека може да се појави нов вид коронавирус во светот, што ќе биде дури и поопасен од варијантата делта. „Колку поголемо пренесување, толку повеќе варијанти ќе се појават со потенцијал да бидат дури и поопасни од варијантата

Гебрејсус предупредува дека светот може да се соочи со поопасен вид коронавирус

Гебрејсус предупредува дека светот може да се соочи со поопасен вид коронавирус

Говорејќи на 138-та седница на Меѓународниот олимписки комитет, генералниот директор на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејсус, предупреди дека може да се појави нов вид коронавирус во светот, што ќе биде дури и поопасен од варијантата делта. „Колку поголемо пренесување, толку повеќе варијанти ќе се појават со потенцијал да бидат дури и поопасни од варијантата

Гебрејсус предупредува дека светот може да се соочи со поопасен вид коронавирус

Гебрејсус предупредува дека светот може да се соочи со поопасен вид коронавирус

Говорејќи на 138-та седница на Меѓународниот олимписки комитет, генералниот директор на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејсус, предупреди дека може да се појави нов вид коронавирус во светот, што ќе биде дури и поопасен од варијантата делта. „Колку поголемо пренесување, толку повеќе варијанти ќе се појават со потенцијал да бидат дури и поопасни од варијантата