притисни ентер »

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука
Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Во Битола денеска се одржа промоција на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука, за што се предвидени 234.000 евра. Реконструкцијата на Музејот, е предвидена во рамки на проектот „Музеи кои ги поврзуваат културите ги поврзуваат народите“, чија цел, како што рече министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, е создавање на услови

Министерот Сухејл Фазлиу на  промоцијата на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Министерот Сухејл Фазлиу на промоцијата на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Музејот на Конгресот на албанската азбука со децении ја негува мисијата: потсетување на славниот ден кога беа поставени темелите на современата албанска азбука, дијалогот меѓу различните култури во земјата и во регионот, взаемното почитување и разбирање меѓу различни народи и зачувување и негување на културните разлики. Во рамките на овој проект, за

Предвидени 234.000 евра за реконструкција на Музејот на албанската азбука во Битола

Предвидени 234.000 евра за реконструкција на Музејот на албанската азбука во Битола

Во Битола денеска се одржа промоција на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука, за што се предвидени 234.000 евра. Реконструкцијата на Музејот, е предвидена во рамки на проектот „Музеи кои ги поврзуваат културите ги поврзуваат народите“, чија цел, како што рече министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, е создавање на услови

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Во Битола денеска се одржа промоција на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука, за што се предвидени 234.000 евра. Реконструкцијата на Музејот, е предвидена во рамки на проектот „Музеи кои ги поврзуваат културите ги поврзуваат народите”, чија цел, како што рече министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, е создавање на услови

Ќе се реконструира Музејот на албанската азбука, ќе чини 234.000 евра

Ќе се реконструира Музејот на албанската азбука, ќе чини 234.000 евра

Во Битола денеска се одржа промоција на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука, за што се предвидени 234.000 евра. Реконструкцијата на Музејот, е предвидена во рамки на проектот „Музеи кои ги поврзуваат културите ги поврзуваат народите“, чија цел, како што рече министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, е создавање на услови

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Во Битола денеска се одржа промоција на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука, за што се предвидени 234.000 евра. Реконструкцијата на Музејот, е предвидена во рамки на проектот „Музеи кои ги поврзуваат културите ги поврзуваат народите“, чија цел, како што рече министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, е создавање на услови

234.000 евра за реконструкција на Музејот на албанската азбука во Битола

234.000 евра за реконструкција на Музејот на албанската азбука во Битола

Во Битола денеска се одржа промоција на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука, за што се предвидени 234.000 евра. Реконструкцијата на Музејот е предвидена во рамки на проектот „Музеи кои ги поврзуваат културите ги поврзуваат народите“, чија цел, како што рече министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, е создавање на услови

Прекуграничната соработка со Грција ќе овозможи средства за реконструкција на Музејот на албанска азбука

Прекуграничната соработка со Грција ќе овозможи средства за реконструкција на Музејот на албанска азбука

Embedded video for Прекуграничната соработка со Грција ќе овозможи средства за реконструкција на Музејот на албанска азбука Со европски пари, како дел од проектот „Конект“ за прекуграничната соработка ќе се реконструира Музејот на албанска азбука во Битола. Директорот Арслани вели дека е од големо значење бидејќи самата зграда е оставена во заборав

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Промовиран проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука

Во Битола денеска се одржа промоција на проектот за реконструкција на Музејот на албанската азбука, за што се предвидени 234.000 евра. Реконструкцијата на Музејот, е предвидена во рамки на проектот „Музеи кои ги поврзуваат културите ги поврзуваат народите“, чија цел, како што рече министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, е создавање на услови