притисни ентер »

26-годишната Флоси официјално стана најстарата мачка на светот: „Сè уште е разиграна“
26-годишната Флоси официјално стана најстарата мачка на светот: „Сè уште е разиграна“

26-годишната Флоси официјално стана најстарата мачка на светот: „Сè уште е разиграна“

Гинисовата книга на рекорди ја прогласила мачката Флоси (26) од Орпингтон (југоисточен Лондон), за најстара жива мачка на светот. Навеле дека нејзината старост, во човечки рамки, е 120 години. Сопственичката Вики Грин го опишала својот миленик како посебна и мила мачка. Флоси има проблем со видот и е глува, но сè уште е разиграна. Вики кажала дека

26-годишната Флоси официјално стана најстарата мачка на светот: „Сè уште е разиграна“

26-годишната Флоси официјално стана најстарата мачка на светот: „Сè уште е разиграна“

Мачката Флоси (26) од Орпингтон е признаена како најстара жива мачка на светот. Сопственичката вели дека има здравствени проблеми, но сè уште е разиграна. Гинисовата книга на рекорди ја прогласила мачката Флоси (26) од Орпингтон (југоисточен Лондон), за најстара жива мачка на светот. Навеле дека нејзината старост, во човечки рамки, е 120 години. Сопственичката

Флоси (26) е официјално најстарата мачка во светот

Флоси (26) е официјално најстарата мачка во светот

Соборен нов светски рекорд. Мачката Флоси (26) од југоисточен Лондон влезе во Гинисовата книга на рекорди како најстарата жива мачка во светот. Нејзината возраст е еквивалентна на 120 човечки години. Сопственичката Вики Грин ја опишува како „неверојатна мачка“. Ја прими затоа што никој не ја сакаше. Беше глува, слабо гледаше, но беше нежна и разиграна

Флоси (26) е официјално најстарата мачка во светот

Флоси (26) е официјално најстарата мачка во светот

Соборен нов светски рекорд. Мачката Флоси (26) од југоисточен Лондон влезе во Гинисовата книга на рекорди како најстарата жива мачка во светот. Нејзината возраст е еквивалентна на 120 човечки години. Сопственичката Вики Грин ја опишува како „неверојатна мачка“. Ја прими затоа што никој не ја сакаше. Беше глува, слабо гледаше, но беше нежна и разиграна