притисни ентер »

Daimler крати 1.100 раководни места и ќе замрзне плати на 300.000 работници
Daimler крати 1.100 раководни места и ќе замрзне плати на 300.000 работници

Daimler крати 1.100 раководни места и ќе замрзне плати на 300.000 работници

Daimler ќе скрати 1.100 раководни места ширум светот, или околу 10 % од персонал во менаџментот, објави во петокот германскиот весник „Зидојче Цајтунг“, повикувајќи се на билтен што го објавил работничкиот совет на компанијата. Исто така ќе бидат замрзнати платите на околу 300.000 работници во Германија. Новиот извршен директор на Daimler се очекува