притисни ентер »

Виц: Лавот ги суди волкот и магарето
Виц: Лавот ги суди волкот и магарето

Виц: Лавот ги суди волкот и магарето

Се инатат волкот и магарето за тоа каква боја е тревата Волкот: Тревата е зелена! Магарето: Тревата е жолта! Се договараат да одат кај лавот, нели дека тој кралот на животните, да пресуди кој е во право. Ги сослушал лавот и го праќа волкот еден месец во затвор, а магарето го пушта на слобода. Волкот му вели на лавот: О кралу, зарем и ти тврдиш дека