притисни ентер »

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет
Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во системот за варење се развиваат микроби различни од оние кај деца кои минуваат помалку време или воопшто не си играат на зелени површини, на пр., в шума и слично. Така,

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во системот за варење се развиваат микроби различни од оние кај деца кои минуваат помалку време или воопшто не си играат на зелени површини, на пр., в шума и слично. Така,

Дали играњето во шума може да го подобри имунитетот на вашите деца?

Дали играњето во шума може да го подобри имунитетот на вашите деца?

Имунолошкиот систем на деца, чиј простор за игра е трансформиран од игралиште со камчиња во мини-шума, се подобрува за еден месец, покажуваат резултатите од неодамнешното истражување. Научниците веруваат дека тоа се случило затоа што децата развиле разни микроби на кожата и во внатрешноста на цревата, за разлика од оние деца чии игралишта останале

Дали играњето во шума може да го подобри имунитетот на вашите деца?

Дали играњето во шума може да го подобри имунитетот на вашите деца?

Имунолошкиот систем на деца, чиј простор за игра е трансформиран од игралиште со камчиња во мини-шума, се подобрува за еден месец, покажуваат резултатите од неодамнешното истражување. Научниците веруваат дека тоа се случило затоа што децата развиле разни микроби на кожата и во внатрешноста на цревата, за разлика од оние деца чии игралишта останале

Имунитет за деца само од играње во зеленило

Имунитет за деца само од играње во зеленило

Децата кои наместо на бетон играат во зеленило, шуми, тревници, грмушки, во рок од само еден месец имале подобрување на имунитетниот систем. Вака неочекувано позитивните резултати на студијата се должат на тоа што децата во оваа средина развиле далеку поголем број разнолики микроби на својата кожа и во стомакот, отколку оние кои си играле на бетонски/павер/чакал

Еве зошто децата кои минуваат повеќе време в природа имаат посилен имунитет

Еве зошто децата кои минуваат повеќе време в природа имаат посилен имунитет

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во системот за варење се развиваат микроби различни од оние кај деца кои минуваат помалку време или воопшто не си играат на зелени површини, на пр., в шума и слично. Така,

Децата кои минуваат повеќе време вo природа имаат посилен имунитет

Децата кои минуваат повеќе време вo природа имаат посилен имунитет

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во системот за варење се развиваат микроби различни од оние кај деца кои минуваат помалку време или воопшто не си играат на зелени површини, на пример во шума и слично

Истражуваање: Посилен иминутет имаат децата кои поминуваат повеќе време во природа

Истражуваање: Посилен иминутет имаат децата кои поминуваат повеќе време во природа

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во системот за варење се развиваат микроби различни од оние кај деца кои минуваат помалку време или воопшто не си играат на зелени површини, на пр., в шума и слично. Така,

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во системот за варење се развиваат микроби различни од оние кај деца кои минуваат помалку време или воопшто не си играат на зелени површини, на пр., в шума и слично. Така,

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во системот за варење се развиваат микроби различни од оние кај деца кои минуваат помалку време или воопшто не си играат на зелени површини, на пр., в шума и слично. Така,