притисни ентер »

Пред да дојде коронавирусот, најпродаван автомобил за 2020 година е Renault Clio
Пред да дојде коронавирусот, најпродаван автомобил за 2020 година е Renault Clio

Пред да дојде коронавирусот, најпродаван автомобил за 2020 година е Renault Clio

Официјалните бројки велат дека Клио имал подолг период на нарачки од новиот Голф, а како резултат на тоа, продадени се 24.914 Клиа во споредба со 24.735 примероци на новиот Голф. Сепак, двата модела се намалени во однос на минатата година, Клио за 4 % и Голф за 21 %. Растот на продажбата на ФИАТ Панда од 10 % го става на е на петтото место. Севкупно,

Golf симнат од тронот – Clio е новиот владетел со Европа!

Golf симнат од тронот – Clio е новиот владетел со Европа!

Volkswagen Golf по многу месеци поминати на врвот, повеќе не е најпродаван модел во Европа. Според официјалните сумирано резултати од продажбата на нови автомобили, во февруари најмногу продадени примероци има забележано Renault Clio. Со продадени 24.914 нови примероци, Renault Clio го надмина германскиот бестселер Golf кој е продаден во 24.735 примероци

Clio февруарски лидер во Европа, Peugeot e-208 го достигна Model 3

Clio февруарски лидер во Европа, Peugeot e-208 го достигна Model 3

Volkswagen Golf ретко го отстапува првото место, но според „JATO Dynamics“, во февруари Renault Clio успеал да го преземе врвот со мала разлика и поради помалиот пад додека Golf прави промена на генерациите Процесот на промена на генерации кај Volkswagen Golf му овозможи на Renault Clio да ја искористи предноста што е подолго на пазарот и да го преземе