притисни ентер »

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Колач со мандрини и ореви
РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Колач со мандрини и ореви

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Колач со мандрини и ореви

Потребно: 3 јајца 150 г кафеав шеќер 100 мл луга 100 мл свежо исцеден сок од мандарини Рендана кора од 2 мандарини 180 г брашно 1 лажичка прашок за пе чиво ½ лажичка сода бикарбона Прстофат сол 1 лажичка цимет 80 г мелени ореви 50 г сечкани ореви За кремот: 250 мл павлака за шлаг 150 г маскарпоне сирење 2 лажици шеќер во прав 1 лажичка екстракт од

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Потпечени компири

РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Потпечени компири

Потребно: 1 кг компири 300 мл павлака за готвење 150 мл млеко 2 чешниња лук 100 г рендан кашкавал 30 г путер Сол и свежо мелен бибер по вкус 1 прстофат мускатно оревче (по желба) Подготовка: Излупете ги компирите и исечете ги на тенки парчиња (дебелина околу 2-3 мм). Колку се потенки парчињата, толку покремасто ќе биде јадењето и толку пократко ќе

(Рецепт) ПЕЧЕНИ СВИНСКИ КОТЛЕТИ ВО СОС: Нежни, сочни и ароматични

(Рецепт) ПЕЧЕНИ СВИНСКИ КОТЛЕТИ ВО СОС: Нежни, сочни и ароматични

Јадење кое ја комбинира крцкавата текстура на пржено месо и богат, миризлив сос од путер, лук и зачини. Секој залак се топи во устата, а кремастиот сос им го дава на шницлите тој стар, добро познат вкус на домашното готвење. Состојки: За месото: 6 парчиња свинско филе без коски сол и бибер по вкус брашно за посипување 2 јајца презла за премачкување

ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Рецепт за кремаста совршена торта

ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Рецепт за кремаста совршена торта

Сподели Facebook Твитер Telegram WhatsApp Мека какао кора, воздушен крем и сјајна чоколадна глазура — торта која исчезнува во миг и изгледа како да е од најдобрата слаткарница. Состојки: За кората: 4 јајца 1 чаша шеќер ½ чаша масло ½ чаша млеко 1,5 чаши брашно 3 лажици какао 2 лажички прашок за пециво За кремот (млечен пудинг + путер): 2 чаши млеко

(Рецепт) КАРАМЕЛ КОЛАЧ СО ОРЕВИ: Сладок залак од домашна ракотворба

(Рецепт) КАРАМЕЛ КОЛАЧ СО ОРЕВИ: Сладок залак од домашна ракотворба

Ги сакате слатките? Откријте како да направите кремаст карамел со крцкави ореви што ќе ги освои сите дома – совршен за подарување, празнични трпези или едноставно уживање со кафе. Брзо, лесно и неодоливо вкусно! Состојки: 100 г бел шеќер 100 г светло кафеав шеќер 115 г несолен путер 120 мл густа павлака за шлаг 0,8 г сол (прстофат) 5 мл екстракт од

Рецепт за есенски колач од тиква

Рецепт за есенски колач од тиква

Мирисот на печена тиква е првата асоцијација за есен. Во комбинација со цимет, создава неповторлив вкус кој е уживање за нашите непца. Истиот овој вкус можете да го примените и за да подготвите вкусен бисквитен колач, кој ќе ве потсети на детството и на тогашната безгрижност. Состојки: 200 гр рендана тиква 250 гр шеќер 100 мл масло Едно јајце 200 мл