притисни ентер »

Македонија има интерес за поголемо учество во мировните опперации на ОН
Македонија има интерес за поголемо учество во мировните опперации на ОН

Македонија има интерес за поголемо учество во мировните опперации на ОН

Премиерот Димитар Ковачевски оствари средба со генералниот секретар на Обединетите нации, Антонио Гутереш, на која изрази благодарност за ангажманот на ОН во Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет, особено во имплементирањето на новите стратешки цели за одржлив развој за периодот 2021-2025 година. Како што информира

Ковачевски-Гутереш: Соработката со ОН продолжува

Ковачевски-Гутереш: Соработката со ОН продолжува

Владина делегација предводена од премиерот Ковачевски на маргините на 77-то Генерално Собрание на Обединетите Нации во Њујорк оствари средба со Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш. На средбата премиерот Ковачевски изрази благодарност за ангажманот на ОН во Република Северна Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет,

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Владина делегација предводена од премиерот Ковачевски на маргините на 77-то Генерално Собрание на Обединетите Нации во Њујорк оствари средба со Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш. На средбата премиерот Ковачевски изрази благодарност за ангажманот на ОН во Република Северна Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет,

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

фото: Влада Премиерот Димитар Ковачевски оствари средба со генералниот секретар на Обединетите нации, Антонио Гутереш, на која изрази благодарност за ангажманот на ОН во Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет, особено во имплементирањето на новите стратешки цели за одржлив развој за периодот 2021-2025 година. Како

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Владина делегација предводена од премиерот Ковачевски на маргините на 77-то Генерално Собрание на Обединетите Нации во Њујорк оствари средба со Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш. На средбата премиерот Ковачевски изрази благодарност за ангажманот на ОН во Република Северна Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет,

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Владина делегација предводена од премиерот Ковачевски на маргините на 77-то Генерално Собрание на Обединетите Нации во Њујорк оствари средба со Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш. На средбата премиерот Ковачевски изрази благодарност за ангажманот на ОН во Република Северна Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет,

Средба Ковачевски - Гутереш: Соработката со ОН продолжува

Средба Ковачевски - Гутереш: Соработката со ОН продолжува

На средбата премиерот Ковачевски изрази благодарност за ангажманот на ОН во Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет, особено во имплементирањето на новите стратешки цели за одржлив развој за периодот 2021-2025 година. Премиерот истакна дека ангажманот на ОН во Македонија е мошне важен за јакнење на капацитетите на земјата

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Владина делегација предводена од премиерот Ковачевски на маргините на 77-то Генерално Собрание на Обединетите Нации во Њујорк оствари средба со Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш. На средбата премиерот Ковачевски изрази благодарност за ангажманот на ОН во Република Северна Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет,

Средба Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Средба Ковачевски – Гутереш: Соработката со ОН продолжува, стратешките развојни цели се приоритет

Владина делегација предводена од премиерот Ковачевски на маргините на 77-то Генерално Собрание на Обединетите Нации во Њујорк оствари средба со Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш. На средбата премиерот Ковачевски изрази благодарност за ангажманот на ОН во Република Северна Македонија и нагласи дека соработката ќе продолжи со зголемен интензитет,