притисни ентер »

Смути со банана
Смути со банана

Смути со банана

Во чашата на нутрибулет ги соединуваме бананата, илупениот лимон, на кој му се одстранети семките и излупената црна слива. Соединуваме неколку секунди и додаваме ладна флаширана вода. сервираме во чаша и консумираме. По желба може да се додаде и мед.

Смути од праска, слива, ѓумбир, грозје и капини

Смути од праска, слива, ѓумбир, грозје и капини

Со нутрибулет секое утро е различно, вкусно, убаво... Денес ја подготвив оваа прекрасна комбинација. Во чашата на нутрибулет го ставаме излупеното овошје, капините, зрната грозје и ѓумбирот. Соединуваме неколку секунди. Потоа додаваме ладна флаширана вода и промешуваме. Јас добиената течност ја поминав низ цедалка за да добијам помазна структура