притисни ентер »

Интубирана демократија
Интубирана демократија

Интубирана демократија

Како што нема бизнис на заклучен дуќан, нема ни демократија на заклучено Собрание. Како што нема бизнис на заклучен дуќан, нема ни демократија на заклучено Собрание. Минатото не учи дека законодавна моќ не се губи, таа никогаш не ја снемува, само се преместува, се сели во друга институција, еден човек, мала група луѓе или ултимативно, во главниот град

[Став] Интубирана демократија

[Став] Интубирана демократија

Извор: sobranie.mk Пишува: Никола Цветкоски Како што нема бизнис на заклучен дуќан, нема ни демократија на заклучено Собрание. Минатото не учи дека законодавна моќ не се губи, таа никогаш не ја снемува, само се преместува, се сели во друга институција, еден човек, мала група луѓе или ултимативно, во главниот град на друга држава. Македонското собрание