притисни ентер »

Мистериозни радио сигнали: Научниците збунети од појавата во вселената
Мистериозни радио сигнали: Научниците збунети од појавата во вселената

Мистериозни радио сигнали: Научниците збунети од појавата во вселената

Канадски тим открил необични радио-сигнали кои доаѓаат од галаксијата, оддалечени на 500 милиони светлосни години. Мистериозните радио сигнали од вселената, кои се повторуваат на секои 16 дена, ги збуниле научниците. Кратките радио сигнали ги откриле истражувачите од канадската колаборација (CHIME/FRB) и ги следеле од 16-ти септември 2018-та до 30-ти

НОВО ОТКРИТИЕ: Мистериозните сигнали од вселената се јавуваат на 16 дена

НОВО ОТКРИТИЕ: Мистериозните сигнали од вселената се јавуваат на 16 дена

Канадски тим откри необични радио сигнали кои доаѓаат од галаксија оддалечена 500 милиони светлосни години. Мистериозните вселенски радио сигнали, кои се повторуваат на секои 16 дена, ги збунија научниците. Loading... Зошто светските сили се тркаат за експлоатирање на вселената? Кратките радио сигнали беа откриени од истражувачи од канадската колаборација

Забележан нов повторувачки сигнал од вселената

Забележан нов повторувачки сигнал од вселената

Мистериозен објект оддалечен 500 милиони светлосни години од Земјата ни испраќа сигнали секои 16 дена, а научниците сè уште не можат да го дефинираат изворот, пренесува „Њујорк пост“. Научниците досега забележале околу сто вида сигнали, од кои 10 се дефинирани како повторувачки. Последното откритие, многу веројатно, може да биде првиот вселенски сигнал

Откриени таинствени сигнали од вселената кои се повторуваат: Од каде потекнуваат?

Откриени таинствени сигнали од вселената кои се повторуваат: Од каде потекнуваат?

Таинствените сигнали кои пристигнале од оддалеченост од пола милијарда светлосни години се повторуваат во правилно растојание. Дали сме сами во вселената? На ова прашање научниците со години се обидуваат да најдат одговор. И иако тврдат дека статистички е невозможно да сме во потполност сами и дека е прашање на време кога ќе пронајдеме други облици