притисни ентер »

„Њујорк тајмс“ го стави „Медена земја“ на листата со најдобрите филмови за 2019 година
„Њујорк тајмс“ го стави „Медена земја“ на листата со најдобрите филмови за 2019 година

„Њујорк тајмс“ го стави „Медена земја“ на листата со најдобрите филмови за 2019 година

Документарецот „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов се најде меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“. - Зачнат како владино-спонзорирано информативно видео, овој документарец не е ништо помалку од установен еп, алегорија за животната средина од вистинскиот живот и, не помалку, боцкава комедија за вечниот проблем

„Медена земја“ на првото место на листа „10 ...

„Медена земја“ на првото место на листа „10 ...

Македонскиот филм „Медена земја“ („Honeyland“), во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, недискутабилно ги заслужува сите награди и пофалби кои ги добива од сите страни на светот. Нашиот кандидат за Оскар се најде на првото место на листата „10 најдобри филмови за 2019“ на филмскиот критичар А.О. Скот на „Њујорк Тајмс“. „Зачнат како информативно

„Њујорк тајмс“ го стави „Медена земја“ на листата со најдобрите филмови за 2019 година

„Њујорк тајмс“ го стави „Медена земја“ на листата со најдобрите филмови за 2019 година

Документарецот „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов се најде меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“. - Зачнат како владино-спонзорирано информативно видео, овој документарец не е ништо помалку од установен еп, алегорија за животната средина од вистинскиот живот и, не помалку, боцкава комедија за вечниот проблем

„Медена земја“ доби награда за најдобар документарец од Друштвото на њујоршки филмски критичари

„Медена земја“ доби награда за најдобар документарец од Друштвото на њујоршки филмски критичари

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ доби награда за најдобар документарен филм во 2019 година од Друштвото на њујоршки филмски критичари. Македонскиот документарен филм „Медена земја“ доби награда за најдобар документарен филм во 2019 година од Друштвото на њујоршки филмски критичари. 85-та церемонија ќе се одржи на 7 јануари на годишната

„Њујорк тајмс“ го прогласи „Медена земја“ меѓу најдобрите за 2019

„Њујорк тајмс“ го прогласи „Медена земја“ меѓу најдобрите за 2019

И американската организација на филмски критичари „New York Film Critics Circle (NYFCC)“ (Њујоркшки круг на филмски критичари) вечерва ја додели наградата за најдобар документарен филм за 2019 година на „Медена земја“. Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот

Њујорк, уште една значајна награда за документарецот „Медена земја“

Њујорк, уште една значајна награда за документарецот „Медена земја“

Американската организација на филмски критичари од Њујорк ја додели наградата за најдобар документарен филм за 2019 година на македонскиот документарец „Медена земја“, беше соопштено вечерва. Наградата ќе биде официјално доделена на 7 јануари во Њујорк. Американската организација на филмски критичари од Њујорк е основана во 1935 година и ги вклучува

„Њујорк Тамјс“ го вброи на прво место македонскиот филм „Медена земја“

„Њујорк Тамјс“ го вброи на прво место македонскиот филм „Медена земја“

„Медена земја“ исто така вечерва ја освои и наградата за најдобар документарец на Здружението на филмски критичари на Њујорк. Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“ . „Медена земја“ е на прво место според изборот на реномираниот критичар

„Медена земја“ меѓу најдобрите филмови на годината според „Њујорк тајмс“

„Медена земја“ меѓу најдобрите филмови на годината според „Њујорк тајмс“

Документарецот „Медена земја“, дебито на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, е вброен меѓу најдобрите филмови на годината според весникот „Њујорк тајмс“. „Медена земја“ е на прво место според изборот на реномираниот критичар на „Њујорк тајмс“ А. О. Скот, кој во образложението вели: „Зачнат како владино-спонзорирано информативно видео, овој документарец

„Медена земја“ е најдобар филм за 2019 според „Њујорк Тајмс“

„Медена земја“ е најдобар филм за 2019 според „Њујорк Тајмс“

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ денеска се закити со две нови признанија – овој пат од Њујорк. Едното признание дојде од Друштвото на њујоршки филмски критичари, според кои документарецот во режија на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов е најдобар за 2019. Исто така, и престижниот весник „Њујорк Тајмс“ го стави на врвот на листата на најдобри

Огромен успех: „Медена земја“ го освои Њујорк

Огромен успех: „Медена земја“ го освои Њујорк

Американската организација на филмски критичари „New York Film Critics Circle (NYFCC)“ (Њујоркшки круг на филмски критичари) ја додели наградата за најдобар документарен филм за 2019 година на „Медена земја“. Свеченото доделување на наградите ќе се одржи на „Гала вечер“ на седми јануари во Њу Јорк. Оваа организација на филмски критичари е основана