притисни ентер »

Ова е првиот човек на рускиот претседател: Се “тресат” сите од Чеченија до Сирија штом се спомне неговото име
Ова е првиот човек на рускиот претседател: Се “тресат” сите од Чеченија до Сирија штом се спомне неговото име

Ова е првиот човек на рускиот претседател: Се “тресат” сите од Чеченија до Сирија штом се спомне неговото име

Откако Русија, Иран и Турција постигнаа договор за создвање на “зона за деескалација” на судири, контингентот на воена полиција е значително зголемен. Додека Русинот, Рамзан Кадиров е повторно во центарот на вниманието на медиумите, бидејќи наводно водел одвоени преговори со челниците на арапските држави за неговото учество во сириската вoјна. Каква

Кадиров ги држи под контрола муслиманите во Русија

Кадиров ги држи под контрола муслиманите во Русија

Чеченскиот лидер Рамзан Кадиров е човек од најголема доверба на претседателот на Русија, Владимир Путин, задолжен за контакти со арапските земји. Кадиров е во исклучително добри односи со саудиското кралско семејство како и со државниот врв на Сирија. Се говори дека токму Кадиров го држи под контрола муслиманското население во Русија кое изнесува 15