притисни ентер »

Музејот „Пабло Пикасо“ во германскиот град Минстер

Музејот „Пабло Пикасо“ во германскиот град Минстер

Според бројот на жители германскиот град Минстер не се разликува многу од Бон. И едниот и другиот имаат малку повеќе од триста илјади жители. Двата се универзитетски центри со универзитети основани од пруските кралеви. Иако минстерскиот е основан 1902-тата, а бонскиот универзитет на почетокот на деветнаесеттиот век, Минстер има исто толку стар темел

Музејот „Пабло Пикасо“ во германскиот град Минстер

Музејот „Пабло Пикасо“ во германскиот град Минстер

Музејот „Пабло Пикасо“ во Минстер денес има европско и светско значаење, а онаму каде што има музеј на Пабло Пикасо не може да биде провинција! Пишува Кица Колбе Според бројот на жители германскиот град Минстер не се разликува многу од Бон. И едниот и другиот имаат малку повеќе од триста илјади жители. Двата се универзитетски центри со универзитети