притисни ентер »

ММФ предупредува за нова „економска бура“
ММФ предупредува за нова „економска бура“

ММФ предупредува за нова „економска бура“

По намалувањето на прогнозата за раст на глобалната економија за оваа година од 3,7% на 3,5%, од миниатиот месец, Меѓународниот монетарен фонд(ММФ) предупреди за можна “економска бура”. Со оглед дека развојот на глобалната економија не ги исполнува очекувањата според првичните очекувања, според Лагард, “четири облаци” се главните фактори кои ја поткопуваат

Кристин Лагард: Економијата расте многу побавно отколку што очекувавме

Кристин Лагард: Економијата расте многу побавно отколку што очекувавме

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард, предупреди дека постои опасност од „економска бура“ во светот, од причини што растот на глобалната економија е помал од очекувањата. - Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата расте многу побавно отколку што очекувавме - изјави Лагард. ММФ минатиот месец ја намали прогнозата

Директорката на ММФ: Можна е глобална економска бура

Директорката на ММФ: Можна е глобална економска бура

22 Споделувања Share Tweet Развојот на глобалната економија не ги исполнува очекувањата, па можна е глобална „економска бура“, предупреди денес директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) – Кристин Лагард. „Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата се развива многу побавно отколку што очекувавме“, изјави Лагард, според која главни фактори

Лагард: Следува нова светска економска криза

Лагард: Следува нова светска економска криза

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард предупреди дека постои опасност од „економска бура“ во светот, од причини што растот на глобалната економија е помал од очекувањата. Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата расте многу побавно отколку што очекувавме, изјави Лагард. ММФ минатиот месец ја намали прогнозата за

Лагард: Можна е глобална економска бура

Лагард: Можна е глобална економска бура

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард предупреди дека постои опасност од „економска бура“ во светот, од причини што растот на глобалната економија е помал од очекувањата. – Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата расте многу побавно отколку што очекувавме – изјави Лагард. ММФ минатиот месец ја намали прогнозата

Само еден удар може да ја покрене бурата: ММФ и Лагард го прогнозираат ова!

Само еден удар може да ја покрене бурата: ММФ и Лагард го прогнозираат ова!

Меѓународниот монетарен фонд предупредува на можна „економска бура“ со оглед на тоа дека развојот на глобалната економија не ги исполнува ветувањата. -Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата се развива многу побавно отколку што очекувавме-рече директорката на ММФ Кристин Лагард. „Кога има премногу облаци, потребен е само еден удар на молња

Лагард: Можна е глобална економска бура

Лагард: Можна е глобална економска бура

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард предупреди дека постои опасност од „економска бура“ во светот, од причини што растот на глобалната економија е помал од очекувањата. „Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата расте многу побавно отколку што очекувавме“, изјави Лагард. ММФ минатиот месец ја намали прогнозата за

Лагард: Можна е глобална економска бура

Лагард: Можна е глобална економска бура

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард предупреди дека постои опасност од „економска бура“ во светот, од причини што растот на глобалната економија е помал од очекувањата. – Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата расте многу побавно отколку што очекувавме, изјави Лагард. ММФ минатиот месец ја намали прогнозата

ММФ: Можна е глобална економска бура

ММФ: Можна е глобална економска бура

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард предупреди дека постои опасност од „економска бура“ во светот, од причини што растот на глобалната економија е помал од очекувањата. – Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата расте многу побавно отколку што очекувавме, изјави Лагард. ММФ минатиот месец ја намали прогнозата за

Лагард: Можна е глобална економска бура

Лагард: Можна е глобална економска бура

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард предупреди дека постои опасност од „економска бура“ во светот, од причини што растот на глобалната економија е помал од очекувањата. – Проблемот е во тоа што гледаме дека економијата расте многу побавно отколку што очекувавме, изјави Лагард. ММФ минатиот месец ја намали прогнозата за