притисни ентер »

Гостува Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти во моментов
Гостува Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти во моментов

Гостува Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти во моментов

Оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата, вечерва, од 20 часот. На роденденскиот концерт, како солист ќе настапи Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов. Солистка е и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска

Филхармонијата слави 78 години со концертот „Азно“ и славниот виолинист Кирил Трусов

Филхармонијата слави 78 години со концертот „Азно“ и славниот виолинист Кирил Трусов

„Азно“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата (20 часот), со кој ќе одбележи 78 години од формирањето. На роденденскиот концерт како солисти ќе настапат германскиот виолинист со руско потекло Кирил Трусов и обоистката Гордана Јосифова-Неделковска. Диригент е маестро Борјан Цанев, а на програмата се дела од Бах, Брух и Чајковски. Поддржан

Филхамронија го слави 78-от роденден со концертот „Азно“

Филхамронија го слави 78-от роденден со концертот „Азно“

Оркестарот на Филхармонијата вечерва ќе одржи концерт насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата. На роденденскиот концерт како солист ќе настапат Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов, и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска. Диригент на концертот е маестро

78 години од формирањето на Филхармонијата, вечерва концерт „Азно“

78 години од формирањето на Филхармонијата, вечерва концерт „Азно“

Оркестарот на Филхармонијата вечерва ќе одржи концерт насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата. На роденденскиот концерт како солист ќе настапат Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов, и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска. Оркестарот на Филхармонијата вечерва

Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Оркестарот на Филхармонијата вечерва ќе одржи концерт насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата. На роденденскиот концерт како солист ќе настапат Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов, и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска. Диригент на концертот е маестро

Вечерва Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Вечерва Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Оркестарот на Филхармонијата вечерва ќе одржи концерт насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата. На роденденскиот концерт како солист ќе настапат Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов, и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска. Диригент на концертот е маестро

Филхамронија го слави 78-от роденден со концертот „Азно“

Филхамронија го слави 78-от роденден со концертот „Азно“

Оркестарот на Филхармонијата вечерва ќе одржи концерт насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата. На роденденскиот концерт како солист ќе настапат Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов, и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска. Диригент на концертот е маестро

Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Оркестарот на Филхармонијата вечерва ќе одржи концерт насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата. На роденденскиот концерт како солист ќе настапат Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов, и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска. Диригент на концертот е маестро

Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Концерт по повод 78 години од формирањето на Филхармонијата

Оркестарот на Филхармонијата вечерва ќе одржи концерт насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата. На роденденскиот концерт како солист ќе настапат Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти на светската музичка сцена во моментов, и македонската обоистка Гордана Јосифова Неделковска. Диригент на концертот е маестро