притисни ентер »

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“
Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

По повод св. Трифун денеска беше направено закројување на виновата лоза во винаријата „Стоби“, која одбележува 11 години постоење. -Овој ден за нас е посебен, на овие плантажи точно пред 11 години ја започнавме нашата винска приказна Стоби винарија. Денеска можеме да се пофалиме со пласман на домашните и светските пазари како Кина, САД, Русија и Европа

Николовски: Со дополнителната субвенција за предадено грозје, исплативме над 1 милион евра кон 6.240 лозари

Николовски: Со дополнителната субвенција за предадено грозје, исплативме над 1 милион евра кон 6.240 лозари

Нашата земја стана препознатлива по производството и извозот на вино, а незанемарлив е и девизниот прилив од оваа гранка во нашата држава.-изјави Николовски. Тој посочи дека лозарството и винарството се едни од гранките во кои изминативе две и пол години се инвестираше  многу. Започнувајќи од решавањето на наследениот проблем со долгот за неплатено

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби”

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби”

По повод св. Трифун денеска беше направено закројување на виновата лоза во винаријата „Стоби”, која одбележува 11 години постоење. -Овој ден за нас е посебен, на овие плантажи точно пред 11 години ја започнавме нашата винска приказна Стоби винарија. Денеска можеме да се пофалиме со пласман на домашните и светските пазари како Кина, САД, Русија и Европа

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

Велес 14 февруари 2020 (МИА) – По повод св. Трифун денеска беше направено закројување на виновата лоза во винаријата „Стоби“, која одбележува 11 години постоење. -Овој ден за нас е посебен, на овие плантажи точно пред 11 години ја започнавме нашата винска приказна Стоби винарија. Денеска можеме да се пофалиме со пласман на домашните и светските пазари

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

По повод св. Трифун денеска беше направено закројување на виновата лоза во винаријата „Стоби“, која одбележува 11 години постоење. Велес 14 февруари 2020 (МИА) – По повод св. Трифун денеска беше направено закројување на виновата лоза во винаријата „Стоби“, која одбележува 11 години постоење. -Овој ден за нас е посебен, на овие плантажи точно пред 11

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

Закроено лозјето за св. Трифун во „Стоби“

По повод св. Трифун денеска беше направено закројување на виновата лоза во винаријата „Стоби“, која одбележува 11 години постоење. -Овој ден за нас е посебен, на овие плантажи точно пред 11 години ја започнавме нашата винска приказна Стоби винарија. Денеска можеме да се пофалиме со пласман на домашните и светските пазари како Кина, САД, Русија и Европа

Спасовски: Го надминавме наследениот проблем, исплаќаме повисоки  субвенции предвремено

Спасовски: Го надминавме наследениот проблем, исплаќаме повисоки субвенции предвремено

Оваа Влада го исплати долгот што винарските визби „Повардарие“, „Стефани“ и другите, го имаа кон лозарите за предаденото грозје во 2014 и 2016 година. Вкупно по овој основ исплативме над 100,5 милиони денари и исправивме една голема неправда којашто им беше нанесена на нашите лозари. Владата го реши наследениот проблем на лозарите со долгот и обезбеди