притисни ентер »

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ
Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Србија за пристапување во Европската унија мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договор за нормализирање на односите со Косово, изјави за Радио Слободна Европа Маја Кочијанчиќ, портпаролката на високата претставничка на ЕУ за надворешна и безбедносна политика Федерика Могерини. Таа реагираше на изјавата на српскиот

Коцијанчиќ: Без исполнети критериуми Србија не може да влезе во ЕУ

Коцијанчиќ: Без исполнети критериуми Србија не може да влезе во ЕУ

Србија за пристапување во Европската унија(ЕУ) мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договор за нормализирање на односите со Косово, изјави за Радио Слободна Европа Маја Кочијанчиќ, портпаролката на високата претставничка на ЕУ за надворешна и безбедносна политика Федерика Могерини. Таа реагираше на изјавата на

Коцијанчиќ: За влез во ЕУ, Србија мора да исполни јасно дефинирани критериуми

Коцијанчиќ: За влез во ЕУ, Србија мора да исполни јасно дефинирани критериуми

Србија за пристапување во Европската унија мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договор за нормализирање на односите со Косово, изјави за Радио Слободна Европа Маја Кочијанчиќ, портпаролката на високата претставничка на ЕУ за надворешна и безбедносна политика Федерика Могерини. Таа реагираше на изјавата на српскиот

Коцијанчиќ му одговори на Вучиќ: Прво критериуми, па членство за Србија во ЕУ

Коцијанчиќ му одговори на Вучиќ: Прво критериуми, па членство за Србија во ЕУ

Пред приемот во Европската Унија (ЕУ), Србија мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договорот за нормализација на односите со Косово, изјави за РСЕ портпаролката на високата претставничка на ЕУ, Маја Коцијанчиќ. На овој начин таа одговори на пораката на претседателот на Србија, Александар Вучиќ кој вчера во интервју

Коцијанчиќ му одговори на Вучиќ: Прво критериуми, па членство за Србија во ЕУ

Коцијанчиќ му одговори на Вучиќ: Прво критериуми, па членство за Србија во ЕУ

Пред приемот во Европската Унија (ЕУ), Србија мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договорот за нормализација на односите со Косово, изјави за РСЕ портпаролката на високата претставничка на ЕУ, Маја Коцијанчиќ. На овој начин таа одговори на пораката на претседателот на Србија, Александар Вучиќ кој вчера во интервју

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Таа реагираше на изјавата на српскиот претседател Александар Вучиќ, кој рече дека во случај на постигнување на договор со Приштина, „Србија би требало да добие јасни гаранции дека ќе биде членка на Унијата до 2025″. Коцијанчиќ кажа дека Европската комисија со Стратегијата за Западен Балкан го „определила индикативниот датум”, но јасно потенцираше дека

Коцијанчиќ: Србија прво да ги исполни критериумите па потоа може во ЕУ

Коцијанчиќ: Србија прво да ги исполни критериумите па потоа може во ЕУ

Србија за пристапување во Европската унија мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договор за нормализирање на односите со Косово, изјави за Радио Слободна Европа Маја Кочијанчиќ, портпаролката на високата претставничка на ЕУ за надворешна и безбедносна политика Федерика Могерини. Таа реагираше на изјавата на српскиот

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Србија за пристапување во Европската унија мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договор за нормализирање на односите со Косово, изјави за Радио Слободна Европа Маја Кочијанчиќ, портпаролката на високата претставничка на ЕУ за надворешна и безбедносна политика Федерика Могерини. Таа реагираше на изјавата на српскиот

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Коцијанчиќ: Прво исполнување на критериуми, па потоа може Србија во ЕУ

Србија за пристапување во Европската унија мора да ги исполни јасно дефинираните критериуми и да продолжи да работи на договор за нормализирање на односите со Косово, изјави за Радио Слободна Европа Маја Кочијанчиќ, портпаролката на високата претставничка на ЕУ за надворешна и безбедносна политика Федерика Могерини. Таа реагираше на изјавата на српскиот