притисни ентер »

Синдикатите бараат да се повлече поскапувањето на струјата
Синдикатите бараат да се повлече поскапувањето на струјата

Синдикатите бараат да се повлече поскапувањето на струјата

Синдикатите бараат Регулаторната комисија за енергетика веднаш да ја повлече Одлуката за поскапување на струјата за 7,4 проценти. Сметаат дека ваква одлука не треба да се носи преку ноќ, без јавна консултација, во време на здравствена криза кога илјадници луѓе остануваа без работа, или се со намалени плати но, и во период кога се обелоденуваат разни

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикатите бараат веднаш да се повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите бараат веднаш да се повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. „Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Се зголемува притисокот против поскапата струја – реагираат синдикати, здруженија…

Се зголемува притисокот против поскапата струја – реагираат синдикати, здруженија…

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикати и здруженија: Струјата не смее да поскапи

Синдикати и здруженија: Струјата не смее да поскапи

Повеќе здруженија и организации најостро реагираат на, како што велат, скандалозната одлука на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за високи 7,4% и бараат истата веднаш да биде повлечена. Поскапувањето досега поттикна реакции низ јавноста, беше стартувана онлајн петиција , а преку социјалните мрежи е најавен  и протест за

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикати и здруженија: Регулаторна веднаш да ја повлече одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженија од земјава најостро реагираат на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на струјата за 7,4 проценти и бараат таа веднаш да биде повлечена. – Револтира што одлуката се носи во екот на најголемата криза од поновото време, кога илјадници луѓе остануваат без работа или добиваат намалување на платите, како

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Синдикатите и здруженијата бараат итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата. Зад барањето стојат Синдикат на македонската дипломатска служба (СМДС), Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостоен синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ),

Се бара итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Се бара итно повлекување на одлуката за поскапување на струјата

Фото: Маја Јаневска-Илиева Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата. Зад барањето стојат Синдикат на македонската дипломатска служба (СМДС), Синдикат на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостоен синдикат на новинарите и медиумските