притисни ентер »

Google се согласи на договор откако се соочи со казна од 5 милијарди долари: Ги брише податоците од пребарувањата
Google се согласи на договор откако се соочи со казна од 5 милијарди долари: Ги брише податоците од пребарувањата

Google се согласи на договор откако се соочи со казна од 5 милијарди долари: Ги брише податоците од пребарувањата

Google се согласи да избрише милијарди записи и да подложи одредени ограничувања на опциите за следење на корисниците, според условите на предложеното правно решение. Договорот има за цел да ја реши колективната тужба поднесена во САД во 2020 година, која го обвини технолошкиот гигант дека ја нарушува приватноста на луѓето со собирање податоци за корисниците

Google ќе мора да уништи милијарди податоци и да плати над 5 милијарди долари

Google ќе мора да уништи милијарди податоци и да плати над 5 милијарди долари

Google се согласи да уништи повеќе милијарди податоци затоа што корисници ја тужеа компанијата дека тајни следи како го користат интернетот, иако ја користеле опцијата за приватно прегледување на содржини. Условите за спогодбата се поднесени до сојузниот суд во Оукленд, Калифорнија, и се чека одобрение од окружниот судија Ивон Гонзалез Роџерс, објави

Гугл ќе го брише она за што се колнеше дека не го ни чува

Гугл ќе го брише она за што се колнеше дека не го ни чува

Милиони корисници на Хром со години ја користеа опцијата за приватно „инкогнито“сурфање убедени дека на тој начин нивните талкања на интернет остануваат приватни и дискретни. Да беше навистина така, Гугл ќе немаше што да брише. Ама има, и тоа милијарди податоци за „приватни“ интернет посети и пребарувања на милиони „инкогнито“ корисници. Гугл се согласи

„Гугл“ мора да избрише „милиони записи со податоци“ кои произлегуваат од инкогнито прелистување

„Гугл“ мора да избрише „милиони записи со податоци“ кои произлегуваат од инкогнито прелистување

EPA-EFE/ERIK S. LESSER Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци за пребарување на интернет на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата. Условите на спогодбата беа објавени за прв пат во судска пријава во Сан Франциско, пренесува CNN (CNN). „Гугл“ мора да избрише „милиони

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

54 Споделувања Share Tweet Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци од интернет пребарувањето на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата. Условите на спогодбата беа објавени за првпат во судски поднесок во Сан Франциско, пренесува Си-Ен-Ен. „Гугл“ мора да избрише

Гугл брише кориснички податоци по судска спогодба

Гугл брише кориснички податоци по судска спогодба

Американската технолошка корпорација Гугл (Google) ќе избрише милијарди кориснички податоци при пребарувањата на интернет во инкогнито режим, објави Си-Ен-Ен. Глобалната мрежа известува дека тоа ќе биде направено врз основа на судска спогодба со која ќе се стави крај на колективната тужба против Гугл, во која се тврди дека компанијата незаконски ги

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци од интернет пребарувањето на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата. Условите на спогодбата беа објавени за првпат во судски поднесок во Сан Франциско, пренесува Си-Ен-Ен. „Гугл“ мора да избрише „милиони записи со податоци“

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци од интернет пребарувањето на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата. Условите на спогодбата беа објавени за првпат во судски поднесок во Сан Франциско, пренесува Си-Ен-Ен. „Гугл“ мора да избрише „милиони записи со податоци“

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци од интернет пребарувањето на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата. Условите на спогодбата беа објавени за првпат во судски поднесок во Сан Франциско, пренесува Си-Ен-Ен. Гугл мора да избрише „милиони записи со податоци“

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

54 Споделувања Share Tweet Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци од интернет пребарувањето на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата. Условите на спогодбата беа објавени за првпат во судски поднесок во Сан Франциско, пренесува Си-Ен-Ен. „Гугл“ мора да избрише