притисни ентер »

Политиката се замеша и во спортот, Бугарите не сакаат да се одигра пријателскиот меч ,еѓу Пирин и Скопје
Политиката се замеша и во спортот, Бугарите не сакаат да се одигра пријателскиот меч ,еѓу Пирин и Скопје

Политиката се замеша и во спортот, Бугарите не сакаат да се одигра пријателскиот меч ,еѓу Пирин и Скопје

Фото: Игор Бансколиев Навивачите на Пирин од Благоевград побараа од раководството на клубот да го откаже пријателскиот натпревар против Скопје, и барањето им е прифатено. Навивачите на Пирин сметаат дека во Македонија се врши репресија врз нивниот народ, тие бараа да не играат со Македонци, велат дека за нашата земја треба само вето, санкции и целосно

Бугарите не сакаат да играат пријателски со Македонци, откажан е мечот меѓу Пирин и Скопје

Бугарите не сакаат да играат пријателски со Македонци, откажан е мечот меѓу Пирин и Скопје

Навивачите на Пирин од Благоевград побараа од раководството на клубот да го откаже пријателскиот натпревар против Скопје, барањето им е прифатено. Навивачите на Пирин од Благоевград побараа од раководството на клубот да го откаже пријателскиот натпревар против Скопје, барањето им е прифатено. Навивачите на Пирин сметаат дека во Македонија се врши репресија

И бугарските спортски клубови опседнати од политика: „Вето, санкции и игнорирање на сите од Македонија“

И бугарските спортски клубови опседнати од политика: „Вето, санкции и игнорирање на сите од Македонија“

И бугарските спортски клубови не успеаја да останат „необземени“ од бугарската политика со силен антагонизам кон Македонија. Жално, кога се работи за спортот. Па, така бугарскиот фудбалски клуб Пирин се одлучи да откаже веќе договорен пријателски натпревар со Скопје во Благоевград, откако навивачите на тој клуб побараа да се откаже натпреварот затоа

Од безбедносни причини откажан пријателски меч меѓу бугарски и македонски клуб

Од безбедносни причини откажан пријателски меч меѓу бугарски и македонски клуб

Македонскиот прволигаш ФК Скопје утре требаше да замине во Бугарија и да одигра пријателски натпревар со Пирин. Меѓутоа, мечот е откажан од безбедносни причини. Локалната полиција добила информација за можни навивачки нереди поради гостување на тим од Македонија и препорачала сепак натпреварот да не биде одигран. Сложената политичка ситуација меѓу

Од безбедносни причини откажан пријателски меч меѓу бугарски и македонски клуб

Од безбедносни причини откажан пријателски меч меѓу бугарски и македонски клуб

Македонскиот прволигаш ФК Скопје утре требаше да замине во Бугарија и да одигра пријателски натпревар со Пирин. Меѓутоа, мечот е откажан од безбедносни причини. Добивај вести на вибер Локалната полиција добила информација за можни навивачки нереди поради гостување на тим од Македонија и препорачала сепак натпреварот да не биде одигран. Сложената политичка

Бугарите не сакаат да играат пријателски со Македонци, откажан е мечот меѓу Пирин и Скопје

Бугарите не сакаат да играат пријателски со Македонци, откажан е мечот меѓу Пирин и Скопје

Навивачите на Пирин од Благоевград побараа од раководството на клубот да го откаже пријателскиот натпревар против Скопје, барањето им е прифатено. Навивачите на Пирин сметаат дека во Македонија се врши репресија врз нивниот народ, тие бараа да не играат со Македонеци, велат дека за нашата земја треба само вето, санкции и целосно игнорирање. „ За нас

Од безбедносни причини откажан пријателски меч меѓу бугарски и македонски клуб

Од безбедносни причини откажан пријателски меч меѓу бугарски и македонски клуб

Македонскиот прволигаш ФК Скопје утре требаше да замине во Бугарија и да одигра пријателски натпревар со Пирин. Меѓутоа, мечот е откажан од безбедносни причини. Локалната полиција добила информација за можни навивачки нереди поради гостување на тим од Македонија и препорачала сепак натпреварот да не биде одигран. Сложената политичка ситуација меѓу

Од безбедносни причини откажан е контролниот натпревар меѓу Скопје и Пирин Благоеврад

Од безбедносни причини откажан е контролниот натпревар меѓу Скопје и Пирин Благоеврад

Од безбедносни причини откажан е контролниот натпревар меѓу Скопје и Пирин Благоеврад Ф.К. Пред 23 секунди фото: fcpirin.com Покрај тренинзите, во овој зимски период екипите воглавно ја темпираат формата и со одигрување на пријателски мечеви за вториот дел од сезоната. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Така и македонскиот фудбалски клуб

Откажан пријателскиот меч меѓу Пирин и ФК Скопје поради безбедносни причини

Откажан пријателскиот меч меѓу Пирин и ФК Скопје поради безбедносни причини

Мечот помеѓу македонскиот прволигаш ФК Скопје и бугарски Пирин, кој утре требаше да се одигра во Бугарија е откажан од безбедносни причини. Бугарската полиција добила информација за можни навивачки нереди поради гостување на тим од Македонија и препорачала сепак натпреварот да не биде одигран. пирин ФК Скопје