притисни ентер »

Тачи: Приштина има услов за Белград

Тачи: Приштина има услов за Белград

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека Приштина има свои услови за Белград, односно финалната фаза од разговорите во Брисел треба да резултира со „историски обврзувачки договор за признавање на Косово“. „За косовската страна постои јасна црвена линија, овој процес треба да ззаврши со конечен, историски договор со кој Србија ќе го признае Косово

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Косовскиот претседател Хашим Тачи го смени претходниот став дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии и нагласи дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Според Тачи, овој процес треба да се затвори со историски договор, односно со договор кој ќе биде

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Косовскиот претседател Хашим Тачи го смени претходниот став дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии и нагласи дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Според Тачи, овој процес треба да се затвори со историски договор, односно со договор кој ќе биде

Тачи го смени ставот, Косово сепак има црвени линии

Тачи го смени ставот, Косово сепак има црвени линии

Иако повеќе пати изјави дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии, денес косовскиот претседател Хашим Тачи го смени ставот и рече дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград. „За косовската страна постои јасна црвена линија, овој процес треба да се заокружи со конечен, историски договор,

Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Косовскиот претседател Хашим Тачи го смени претходниот став дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии и нагласи дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Според Тачи, овој процес треба да се затвори со историски договор, односно со договор кој ќе биде

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Косовскиот претседател Хашим Тачи го смени претходниот став дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии и нагласи дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Според Тачи, овој процес треба да се затвори со историски договор, односно со договор кој ќе биде

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Приштина, 12 јули 2018 (МИА) – Косовскиот претседател Хашим Тачи го смени претходниот став дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии и нагласи дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Според Тачи, овој процес треба да се затвори со историски договор,

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

– Косовскиот претседател Хашим Тачи го смени претходниот став дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии и нагласи дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Според Тачи, овој процес треба да се затвори со историски договор, односно со договор кој ќе биде

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Тачи: Косово има црвени линии, Србија треба да ја признае независноста

Косовскиот претседател Хашим Тачи го смени претходниот став дека во изнаоѓањето решение за споровите со Србија нема црвени линии и нагласи дека Косово, сепак, има свои услови во завршната фаза од дијалогот со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Според Тачи, овој процес треба да се затвори со историски договор, односно со договор кој ќе биде

Тахири: Косово мора да постави црвени линии кон Белград

Тахири: Косово мора да постави црвени линии кон Белград

Пораешната главна преговарачка на Косово во дијалогот со Србија, Едита Тахири, ги повика партиите на косовските Алабанци на консензус за финалната фаза од преговорите со Белград, јави дописникот на МИА од Приштина. Тахири за весникот „Епоха е Ре“ изјави дека првиот консензус што треба да го постигнат партиите е оној за црвените линии што Косово треба