притисни ентер »

Дали укинувањето на партиципацијата ќе ги крахира клиниките?

Дали укинувањето на партиципацијата ќе ги крахира клиниките?

Власта не отстапува од намерата за укинување на партиципацијата за болничко лекување. Парите од буџетот преку Фондот би се префлале на клиниките, вели ресорниот министер. Власта не отстапува од намерата за укинување на партиципацијата за болничко лекување. Парите од буџетот преку Фондот би се префлале на клиниките, вели ресорниот министер. Мерката

Филипче: Болниците нема да останат без пари поради бесплатното болничко лекување

Филипче: Болниците нема да останат без пари поради бесплатното болничко лекување

Министерот за здравство Венко Филипче убедува дека бесплатното болничко лекување, кое ќе почне од 2019 година, нема да ги остави клиниките и болниците без пари. „Од буџетот преку Фондот за здравствено осигурување на Македонија ќе се вложи дополнителен износ средства во сите клиники и болници. Во никој случај нема да се намали бројот на новите методи

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Од буџетот преку Фондот за здравствено осигурување на Македонија ќе се вложи дополнителен износ средства во сите клиники и болници. Во никој случај нема да се намали бројот на новите методи кои планираме да ги имплементираме. Ова денеска го истакна министерот за здравство Венко Филипче одговарајќи на новинарско прашање во врска со тоа дали укинувањето

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Од почетокот на идната година болничкото лекување ќе биде целосно бесплатно, но тоа не значи дека клиниките и болниците ќе останат без средства. Од буџетот преку Фондот за здравствено осигурување на Македонија ќе се вложи дополнителен износ средства во сите клиники и болници. Во никој случај нема да се намали бројот на новите методи кои планираме да

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Од почетокот на идната година болничкото лекување ќе биде целосно бесплатно, но тоа не значи дека клиниките и болниците ќе останат без средства. Од буџетот преку Фондот за здравствено осигурување на Македонија ќе се вложи дополнителен износ средства во сите клиники и болници. Во никој случај нема да се намали бројот на новите методи кои планираме да

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Од почетокот на идната година болничкото лекување ќе биде целосно бесплатно, но тоа не значи дека клиниките и болниците ќе останат без средства. Од буџетот преку Фондот за здравствено осигурување на Македонија ќе се вложи дополнителен износ средства во сите клиники и болници. Во никој случај нема да се намали бројот на новите методи кои планираме да

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Од почетокот на идната година болничкото лекување ќе биде целосно бесплатно, но тоа не значи дека клиниките и болниците ќе останат без средства. Од буџетот преку Фондот за здравствено осигурување на Македонија ќе се вложи дополнителен износ средства во сите клиники и болници. Во никој случај нема да се намали бројот на новите методи кои планираме да

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Бесплатното лекување нема да се одрази на работењето на клиниките и болниците

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Од почетокот на идната година болничкото лекување ќе биде целосно бесплатно, но тоа не значи дека клиниките и болниците ќе останат без средства. Од буџетот преку Фондот за здравствено осигурување на Македонија ќе се вложи дополнителен износ средства во сите клиники и болници. Во никој случај нема да се намали бројот на