притисни ентер »

Битиќи не знае колку ќе изнесува поскапувањето на струјата, вели дека до крајот на годината ќе остане ДДВ-то од 5% за електричната енергија
Битиќи не знае колку ќе изнесува поскапувањето на струјата, вели дека до крајот на годината ќе остане ДДВ-то од 5% за електричната енергија

Битиќи не знае колку ќе изнесува поскапувањето на струјата, вели дека до крајот на годината ќе остане ДДВ-то од 5% за електричната енергија

Данокот на додадена вредност (ДДВ) за електричната енергија до крајот на годината ќе остане пет отсто, рече денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи. Засега, нагласи Битиќи, не може да се каже колкаво ќе биде евентуалното поскапување на струјата.Се уште се прават калкулациите за менување на тарифникот кој, како што напомена вицепремиерот,

Бектеши: Помали сметки за струја ќе плаќаат луѓето со помали примања

Бектеши: Помали сметки за струја ќе плаќаат луѓето со помали примања

Наскоро ќе се воведе новиот модел на тарифа на електричната енергија, изјави вечерва министерот за економија, Крешник Бектеши. Притоа тој вели дека со новите тарифи помалку ќе плаќаат граѓаните кои помалку трошат на струја, а имаат помали приходи. „Ќе воведеме блок-тарифи со единствена цел да имаме тарифа која ќе биде еднаква за сите граѓани во зависност

Бектеши за струјата: Помалку ќе плаќаат оние што трошат помалку, а имаат и помали примања

Бектеши за струјата: Помалку ќе плаќаат оние што трошат помалку, а имаат и помали примања

Министерот за економија, Крешник Бектеши во „10 минути“ на ТВ21 најави дека наскоро ќе се воведе новиот модел на тарифа на струјата. Бектеши вели дека со новите тарифи помалку ќе плаќаат граѓаните кои помалку трошат на струја, а имаат помали приходи. “Ќе воведеме блок-тарифи со единствена цел да имаме тарифа која ќе биде еднаква за сите граѓани во

Бектеши: Помала сметка за струја ќе плаќаат тие што ќе потрошат помалку, но имаат и помали примања

Бектеши: Помала сметка за струја ќе плаќаат тие што ќе потрошат помалку, но имаат и помали примања

Министерот за економија, Крешик Бектеши гостуваше во  „10 минути“ на „ТВ21“ при што даде коментар за струјата и нејзината цена. Бектеши вели дека ќе се воведе нов модел на тарифа за струјата, па така граѓаните ќе плаќаат помалку ако трошат помалку, но имаат и помали примања. „Ќе воведеме блок-тарифи со цел да имаме тарифа која ќе биде еднаква за сите

Пет отсто ДДВ за струјата до крајот на годината, новото тарифирање ќе биде правично

Пет отсто ДДВ за струјата до крајот на годината, новото тарифирање ќе биде правично

Данокот на додадена вредност (ДДВ) за електричната енергија до крајот на годината ќе остане пет отсто, рече денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи. Засега, нагласи Битиќи, не може да се каже колкаво ќе биде евентуалното поскапување на струјата.Се уште се прават калкулациите за менување на тарифникот кој, како што напомена вицепремиерот,

Бектеши: Помалку ќе плаќаат струја оние што трошат помалку и се со помали приходи

Бектеши: Помалку ќе плаќаат струја оние што трошат помалку и се со помали приходи

Наскоро ќе се воведе нов модел на тарифа на струјата, изјави министерот за економија, Крешник Бектеши во „10 минути“ на ТВ21. Министерот вели дека со новите тарифи помалку ќе плаќаат граѓаните кои помалку трошат на струја, а имаат помали приходи. „Ќе воведеме блок-тарифи со единствена цел да имаме тарифа која ќе биде еднаква за сите граѓани во зависност

За десетина дена ребалансот на владина седница

За десетина дена ребалансот на владина седница

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи засега не може да каже колкави ќе бидат побарувањата на нашата држава од ММФ и од други извори. Очекува дека за десетина дена ребалансот ќе се најде на владина седница. Тогаш, рече, ќе се знае за колкави средства станува збор. ММФ, според Битиќи, се уште нема испратено извештај по последната Мисија во

Помалку ќе плаќаат струја оние што трошат помалку и се со помали приходи

Помалку ќе плаќаат струја оние што трошат помалку и се со помали приходи

Наскоро ќе се воведе нов модел на тарифа на струјата, изјави министерот за економија, Крешник Бектеши во „10 минути“ на ТВ21. Министерот вели дека со новите тарифи помалку ќе плаќаат граѓаните кои помалку трошат на струја, а имаат помали приходи. Ќе воведеме блок-тарифи со единствена цел да имаме тарифа која ќе биде еднаква за сите граѓани во зависност

Битиќи: Непознаница е дали и колкава би била новата цена на струјата

Битиќи: Непознаница е дали и колкава би била новата цена на струјата

Се поизвесно е дека нова цена на струјата ќе има, но за колку ќе поскапи електричнанта енергија ќе зависи од производството на државни електрани и побарувачката на ЕВН. За енергетските компании ќе има нова владина помош, но колкава сума ќе се одвои за помош на компаниите и ублажување на ценовниот шок за граѓаните ќе се знае со Ребалансот на Буџетот,

Битиќи: Пет отсто ДДВ за струјата до крајот на годината, новото тарифирање ќе биде правично

Битиќи: Пет отсто ДДВ за струјата до крајот на годината, новото тарифирање ќе биде правично

Данокот на додадена вредност (ДДВ) за електричната енергија до крајот на годината ќе остане пет отсто, рече денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи. Засега, нагласи Битиќи, не може да се каже колкаво ќе биде евентуалното поскапување на струјата.Се уште се прават калкулациите за менување на тарифникот кој, како што напомена вицепремиерот,