притисни ентер »

Адеми: Не е точно дека во Собранието сме испратиле една а во УНЕСКО друга верзија на законот за Охрид
Адеми: Не е точно дека во Собранието сме испратиле една а во УНЕСКО друга верзија на законот за Охрид

Адеми: Не е точно дека во Собранието сме испратиле една а во УНЕСКО друга верзија на законот за Охрид

За тврдењата од невладините организации дека во Баку не бил презентиран ист закон со тој што е доставен во Собранието , министерот Едмонд Адеми кој ја предводеше македонската делегација во Баку, категорично вели дека тоа не е точно. „Во јануари е пратена верзија на законот. Знаете, легислативата и законот е процес. Во април е пратена втората верзија

„А малите и средните“: Твитер за изјавата на Адеми дека големите дивоградби во Охрид се броеле на прсти

„А малите и средните“: Твитер за изјавата на Адеми дека големите дивоградби во Охрид се броеле на прсти

Според министерот без ресор, задолжен за дијаспората, Едмонд Адеми, кој ја предводеше македонската делегација во Баку на 43. сесија на комитетот за светско и културно наследство на УНЕСКО на прстите од двете раце можеле да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби

Адеми - На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид

Адеми - На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Според градоначалникот, најголем дел од тие дивоградби се гаражи, огради или некои дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

– На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа.

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан

Адеми: Дивоградбите во Охрид се бројат на прсти

Адеми: Дивоградбите во Охрид се бројат на прсти

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Адеми: Верувам дека до февруари голем дел од дивоградбите во Охрид ќе бидат расчистени

Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан колку дивоградби ќе бидат отстранети во дадениот рок од УНЕСКО, Адеми вели дека тоа не е задача на Владата, туки задача на општината и

Адеми: На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид

Адеми: На прсти се бројат големите дивоградби во Охрид

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Според градоначалникот, најголем дел од тие дивоградби се гаражи, огради или некои дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во неделното интервју на Радио Слободна Европа. Господине Адеми, граѓански

Според Едмонд Адеми на прсти се броеле големите дивоградби во Охрид

Според Едмонд Адеми на прсти се броеле големите дивоградби во Охрид

На прстите од двете раце може да се избројат дивоградбите од типот на куќи, угостителски објекти или хотели во заштитениот појас во Охрид. Најголем дел од 409 градби не се сите цврста градба, во смисла куќи, хотели, туку дел се гаражи, огради, дел се дополнителни скали, вели министерот без ресор Едмонд Адеми во интервју на Радио Слободна Европа. Прашан

Адеми: НЕ ЛАЖЕВ ВО БАКУ ЗА ОХРИД. Милчин: ЛАЖЕШ И СЕГА

Адеми: НЕ ЛАЖЕВ ВО БАКУ ЗА ОХРИД. Милчин: ЛАЖЕШ И СЕГА

Прашан колку дивоградби ќе бидат отстранети во дадениот рок од УНЕСКО, министерот без ресор Адеми вели дека тоа не е задача на Владата, туки задача на општината и зависи од нејзините капацитети и можности. – Се надевам и верувам дека до февруари голем дел, ако не се, барем голем дел од нив да бидат расчистени. Kако што изјави и премиерот, доколку општината