притисни ентер »

Кај СДСМ, ни студено кафе за разделба
Кај СДСМ, ни студено кафе за разделба

Кај СДСМ, ни студено кафе за разделба

Нека ми биде дозволено поентата на оваа колумна да ја направам преку една лична анегдота… Имено, кога во 1996 година бев сменет од функцијата директор и главен уредник на Македонската телевизија – овде не е ни важно кои се причините за тоа, иако, кога би тенчеле, и денеска, за жал, тие причини уште како се релевантни за сегашните состојби во МРТВ –

Кај СДСМ, ни студено кафе за разделба

Кај СДСМ, ни студено кафе за разделба

Зад смената стоеја некакви „високи политики“ на тогашната коалиција на власт предводена од Киро Глигоров и Бранко Црвенковски, иако имаше една небитна госпожà која беше конкретниот „изведувач на работите“ во самата радио-телевизија. Со тоа заврши мојот двегодишен ангажман, единствен во животот на некоја јавна функција. Нека ми биде дозволено поентата

Кај СДСМ, ни студено кафе за разделба

Кај СДСМ, ни студено кафе за разделба

Н ека ми биде дозволено поентата на оваа колумна да ја направам преку една лична анегдота… Имено, кога во 1996 година бев сменет од функцијата директор и главен уредник на Македонската телевизија – овде не е ни важно кои се причините за тоа, иако, кога би тенчеле, и денеска, за жал, тие причини уште како се релевантни за сегашните состојби во МРТВ