притисни ентер »

Министерството за транспорт и врски заштедило 47 отсто електрична енергија
Министерството за транспорт и врски заштедило 47 отсто електрична енергија

Министерството за транспорт и врски заштедило 47 отсто електрична енергија

Согласно препораките од Владата, Министерството за транспорт и врски спроведе мерки ненарушувајќи го процесот на работа и заштеди 47 отсто електрична енергија во октомври 2022 година, споредбено со истиот месец минатата година. Во овие времиња кога сите ги чувствуваат последиците од светската енергетска криза и недостатокот на енергенси, со навремени

МЗ: Изготвен е план за рационализирање на трошоците во здравствените установи

МЗ: Изготвен е план за рационализирање на трошоците во здравствените установи

По донесување на мерките и препораките за рационално користење на електричната енергија од Економско-енергетскиот совет на Владата во пресрет на грејната сезона, донесена е одлука јавните здравствени установи да склучат договори за електрична енергија преку ЕСМ продажба по поповолна цена од берзанската, соопшти Министерството за здравство. Оттаму посочуваат

Досега 24 здравствени установи потпишале договор со ЕСМ за поевтина струја

Досега 24 здравствени установи потпишале договор со ЕСМ за поевтина струја

Министерството за здравство информира дека со цел афирмирање на сетот мерки и препораки од Владата за рационално користење на потрошувачката на електрична и топлинска енергија, здравствениот систем, во рамки на можностите реализира сет мерки и активности. -По донесување на мерките и препораките за рационално користење на електричната енергија, од Економско-енергетскиот

Министерството за транспорт и врски заштедило 47 отсто струја споредено со лани

Министерството за транспорт и врски заштедило 47 отсто струја споредено со лани

Согласно препораките од Владата, Министерството за транспорт и врски спроведе мерки ненарушувајќи го процесот на работа и заштеди 47 отсто електрична енергија во октомври 2022 година, споредбено со истиот месец минатата година, информираа од министерството. Согласно препораките од Владата, Министерството за транспорт и врски спроведе мерки ненарушувајќи

Министерство за транспорт и врски: Заштедивме 47% електрична енергија споредено со истиот период минатата година, мерките носат резултати

Министерство за транспорт и врски: Заштедивме 47% електрична енергија споредено со истиот период минатата година, мерките носат резултати

Согласно препораките од Владата на Република Северна Македонија, Министерството за транспорт и врски спроведе мерки ненарушувајќи го процесот на работа и заштеди 47% електрична енергија во месец октомври 2022 година, споредбено со истиот месец минатата година. Во овие времиња кога сите ги чувствуваат последиците од светската енергетска криза и недостатокот

Досега 24 здравствени установи потпишале договор со ЕСМ за поевтина струја

Досега 24 здравствени установи потпишале договор со ЕСМ за поевтина струја

Министерството за здравство информира дека со цел афирмирање на сетот мерки и препораки од Владата за рационално користење на потрошувачката на електрична и топлинска енергија, здравствениот систем, во рамки на можностите реализира сет мерки и активности. -По донесување на мерките и препораките за рационално користење на електричната енергија, од Економско-енергетскиот

Министерството за транспорт и врски заштедило 47 отсто електрична енергија споредено со истиот период минатата година

Министерството за транспорт и врски заштедило 47 отсто електрична енергија споредено со истиот период минатата година

– Согласно препораките од Владата, Министерството за транспорт и врски спроведе мерки ненарушувајќи го процесот на работа и заштеди 47 отсто електрична енергија во октомври 2022 година, споредбено со истиот месец минатата година. Во овие времиња кога сите ги чувствуваат последиците од светската енергетска криза и недостатокот на енергенси, со навремени