притисни ентер »

Од полноќ се намалува цената на ЕУРОСУПЕР БС-98
Од полноќ се намалува цената на ЕУРОСУПЕР БС-98

Од полноќ се намалува цената на ЕУРОСУПЕР БС-98

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,42% во однос на одлуката од 4.08.2022 година. Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се намалува за 2,00 ден/лит. Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

Бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 од полноќ ќе поевтини за 2,00 денара по литар, соопшти Регулаторната комисија за енергетика. Новата цената на БС-98 ќе биде 94 денари. Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат.

Еуросупер 98 поевтин за два денари

Еуросупер 98 поевтин за два денари

РКЕ со најновата одлуја ја намали цената на Еуросупер 98 за два денари, а цената на останатите горива ја задржа на ниво од претходната одлука… Регулаторната комисија за енергетика  (РКЕ) ги намали малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,42%. Малопродажната цена на бензинот Еуросупер БС-98 се намалува за 2 денари за литар, а малопродажните

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

Бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 од полноќ ќе поевтини за 2,00 денара по литар, соопшти Регулаторната комисија за енергетика. Новата цената на БС-98 ќе биде 94 денари. Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат.

Бензинот Еуросупер 98 поевтинува за два денара, другите цени на горивата не се менуваат

Бензинот Еуросупер 98 поевтинува за два денара, другите цени на горивата не се менуваат

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,42% во однос на одлуката од 4.08.2022 година. Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување во просек:

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

Бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 од полноќ ќе поевтини за 2,00 денара по литар, соопшти Регулаторната комисија за енергетика. Новата цената на БС-98 ќе биде 94 денари. Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат.

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

ЕУРОСУПЕР БС-98 поевтинува за два денара, цените на другите нафтени деривати не се менуваат

Бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 од полноќ ќе поевтини за 2,00 денара по литар, соопшти Регулаторната комисија за енергетика. Новата цената на БС-98 ќе биде 94 денари. Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат.

Горивата од полноќ ќе чинат поевтино

Горивата од полноќ ќе чинат поевтино

Гривата од ноќеска на полноќ поевтинуваат за два до три денари за литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Со одлуката се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,99 отсто. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за два денари за литар