притисни ентер »

СДСМ:196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината
СДСМ:196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ:196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година, соопшти СДСМ. Според партијата, она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба со 2016 година, односно за времето на ВМРО-ДПМНЕ, разликата е огромна, дури 70% повеќе. Криминалната власт на ВМРО-ДПМНЕ само грабаше од граѓаните,

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Редовниот и неселективен поврат на ДДВ ја подобрува ликвидноста на фирмите, велат од СДСМ. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година, се пофали СДСМ во денешното соопштение. „Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди

СДСМ: ВМРО само грабаше пари од народот- ние ги враќаме назад

СДСМ: ВМРО само грабаше пари од народот- ние ги враќаме назад

СДСМ денеска со соопштение до јавноста за повратот на ДДВ. - Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

„Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите“, соопштуваат

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад во првата половина од годината

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба

СДСМ:196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ:196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година, соопшти СДСМ. Според партијата, она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба

Финансии: 196 милиони евра од ДДВ вратени кај бизнисите

Финансии: 196 милиони евра од ДДВ вратени кај бизнисите

Заменик-министерката за финансии Ширет Елези вели дека со редовниот и неселективен поврат на ДДВ се подобрува ликвидноста на фирмите. Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите, соопшти Министерството за финансии. Според Министерството,