притисни ентер »

Ристовски: Се прават напори за отпис на каматни долгови
Ристовски: Се прават напори за отпис на каматни долгови

Ристовски: Се прават напори за отпис на каматни долгови

Постои законско решение за отпис на стари каматни долгови, но истиот не заживеа, рече во вечерашното гостување во емисијата Економски магазин на Алсат, заменик министерот за правда, Оливер Ристовски. Запрашан дали ќе може да се најде решение во врска со постари каматни долгови за комуналните сметки Ристовски вели: „Се прават напори, во делот каде што

Ристовски: Се разгледуваат мерки за ограничување на висината на каматите кон извршителите

Ристовски: Се разгледуваат мерки за ограничување на висината на каматите кон извршителите

Кратење на периодот во кој извршителите ќе ги добиваат предметите од судовите и ограничување на висината на каматите, се мерките кои се разгледуваат од страна на Министерството за правда и организацијата „Стоп за извршители“, а во врска со забелешките за премногу високи каматни долгови од должниците кон извршителите. Во вечерашното гостување во емисијата

Лихварска држава: И извршителите се свесни дека каматите што ги земаат се превисоки

Лихварска држава: И извршителите се свесни дека каматите што ги земаат се превисоки

Се обидуваат во Министерството за правда да направат промени во законот со кој дел од членовите би биле нови во корист за граѓаните. Но, велат не можат да бидат ретроактивни. Не можат да имаат повратно дејство. Тие тужат ретроактивно, а не сакаат ретроактивно да направат закони. Ако донесат нов закон за нова висина за камата, таа нова висина би требало

Уште еден протест против извршителите и на истиот се побара ветинг за нив!

Уште еден протест против извршителите и на истиот се побара ветинг за нив!

Присилна наплата, извршување за стари долгови и многу високи камати – ова се главните проблеми на граѓаните кои и овој вторник излегоа на протест пред Министерството за правда да го изразат својот револт од извршителите. Со неколку часовна блокада во центарот на Скопје, се жалат дека извршителите секојдневно им тропаат на врата за наплата на драконски

„СТОП ЗА ИЗВРШИТЕЛИ“ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА ДЕСКОСКА: Луѓето плаќаат непостоечки долгови!

„СТОП ЗА ИЗВРШИТЕЛИ“ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА ДЕСКОСКА: Луѓето плаќаат непостоечки долгови!

Граѓаните и денеска трет вторник по ред протестираат пред Министерството за правда барајќи комплетна ревизија на работењето на извршителите. Тие бараат да престане блокирањето на сметките, наплатата на долгот да не трае подолго од две години и да се почитува застарувањето на долговите. – Живееме во едно неправедно и неправично општество. Тука се случува

Уште еден протест против извршителите, се бара ветинг и за нив

Уште еден протест против извршителите, се бара ветинг и за нив

Со неколку часовна блокада во центарот на Скопје, се жалат дека извршителите секојдневно им тропаат на врата за наплата на драконски суми кои не можеле да ги обезбедат. Некои од нив своите маки ги раскажаа пред камерите – велат дека едвај сврзуваат крај со крај, а живеат во страв дека еден ден ќе останат и без тоа што им останало. Граѓанските активисти

Лихварска држава: И извршителите се свесни дека каматите што ги земаат се превисоки

Лихварска држава: И извршителите се свесни дека каматите што ги земаат се превисоки

Се обидуваат во Министерството за правда да направат промени во законот со кој дел од членовите би биле нови во корист за граѓаните. Но, велат не можат да бидат ретроактивни. Не можат да имаат повратно дејство. Тие тужат ретроактивно, а не сакаат ретроактивно да направат закони. Ако донесат нов закон за нова висина за камата, таа нова висина би требало

Граѓани протестираа против извршителите

Граѓани протестираа против извршителите

Граѓаните и денеска трет вторник по ред протестираат пред Министерството за правда барајќи комплетна ревизија на работењето на извршителите. Тие бараат да престане блокирањето на сметките, наплатата на долгот да не трае подолго од две години и да се почитува застарувањето на долговите. – Живееме во едно неправедно и неправично општество. Тука се случува

Граѓани протестираа против извршителите

Граѓани протестираа против извршителите

Граѓаните и денеска трет вторник по ред протестираат пред Министерството за правда барајќи комплетна ревизија на работењето на извршителите. Тие бараат да престане блокирањето на сметките, наплатата на долгот да не трае подолго од две години и да се почитува застарувањето на долговите. – Живееме во едно неправедно и неправично општество. Тука се случува

Граѓаните протестираа против извршителите, бараат да престане блокирањето на сметките

Граѓаните протестираа против извршителите, бараат да престане блокирањето на сметките

Граѓаните и денеска трет вторник по ред протестираат пред Министерството за правда барајќи комплетна ревизија на работењето на извршителите. Тие бараат да престане блокирањето на сметките, наплатата на долгот да не трае подолго од две години и да се почитува застарувањето на долговите. Граѓаните и денеска трет вторник по ред протестираат пред Министерството