притисни ентер »

Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

На денешното судско рочиште за предметот „Труст“, во кој првоосомничен е бизнисменот Сеад Кочан и уште две физички и три правни лица, обвинителството ги изнесе завршните зборови по што одбраната побара одлагање за нивните завршни зборови, а судот одлучи завршните зборови на одбраната да бидат наведени во понеделник. Јавните обвинители бараат конфискација

Обвинителството бара конфискација на имот во „Труст“

Обвинителството бара конфискација на имот во „Труст“

На денешното судско рочиште за предметот „Труст“, во кој првоосомничен е бизнисменот Сеад Кочан и уште две физички и три правни лица, обвинителството ги изнесе завршните зборови по што одбраната побара одлагање за нивните завршни зборови, а судот одлучи завршните зборови на одбраната да бидат наведени в понеделник. Јавните обвинители бараат конфискација

Случај „Труст“: СЈО бара конфискација и од Рик Силекс

Случај „Труст“: СЈО бара конфискација и од Рик Силекс

Специјалното јавно обвинителство денеска го повлече кривичниот прогон за фирмата „Вато“, а нејзиниот сопственик сега е обвинет за помагање во милионската измама со тендерот на државната компанија „ЕЛЕМ“. Денеска, во завршен збор, Специјалното јавно обвинителство побара од од судот, со изрекување на пресудата, да дозволи проширување на листата на физички

Конфискација од 17 милиони евра побара бара СЈО во „Труст“

Конфискација од 17 милиони евра побара бара СЈО во „Труст“

Конфискација од 17 милиони евра побара бара СЈО во „Труст“ Конфискација во висина од 17 милиони евра побара СЈО во завршниот збор за „Труст“. За фирмата „Вато“, СЈО го повлече обвиненито, а за Сафет Ватиќ го смени кривичното дело во поблаго, односно да одговара како помагач. За обвинетите Сеад Кочан и Василие Авировиќ побара да одговараат како соизвршители

Завршни зборови на обвинителството за Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник, рочиштето продолжува во понеделник

Завршни зборови на обвинителството за Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник, рочиштето продолжува во понеделник

Скопје, 12 јули 2018 – На денешното судско рочиште за предметот „Труст“, во кој првоосомничен е бизнисменот Сеад Кочан и уште две физички и три правни лица, обвинителството ги изнесе завршните зборови по што одбраната побара одлагање за нивните завршни зборови, а судот одлучи завршните зборови на одбраната да бидат наведени во понеделник. Јавните обвинители

Обвинителството ги изнесе завршните зборови за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

Обвинителството ги изнесе завршните зборови за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

На денешното судско рочиште за предметот „Труст“, во кој првоосомничен е бизнисменот Сеад Кочан и уште две физички и три правни лица, обвинителството ги изнесе завршните зборови по што одбраната побара одлагање за нивните завршни зборови, а судот одлучи завршните зборови на одбраната да бидат наведени во понеделник. Јавните обвинители бараат конфискација

Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

На денешното судско рочиште за предметот „Труст“, во кој првоосомничен е бизнисменот Сеад Кочан и уште две физички и три правни лица, обвинителството ги изнесе завршните зборови по што одбраната побара одлагање за нивните завршни зборови, а судот одлучи завршните зборови на одбраната да бидат наведени во понеделник. Јавните обвинители бараат конфискација

Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

Завршни зборови на обвинителството за случајот „Труст“, рочиштето продолжува во понеделник

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - На денешното судско рочиште за предметот „Труст“, во кој првоосомничен е бизнисменот Сеад Кочан и уште две физички и три правни лица, обвинителството ги изнесе завршните зборови по што одбраната побара одлагање за нивните завршни зборови, а судот одлучи завршните зборови на одбраната да бидат наведени во понеделник. Јавните

СЈО побара затвор за Сеад Кочан

СЈО побара затвор за Сеад Кочан

СЈО на денешните завршни зборови за овој случај одлучи третообвинетиот Сафет Ватиќ да го гони за помагање. Специјалното јавно обвинителство побара од судот да им конфискува 17 милиони евра на фирмите „Трансмет“ и „Силекс Неметали“, а обвинетите Сеад Кочан и Василие Авировиќ да ги прогласи за виновни. Денеска во судот СЈО во завршни зборови за случајот