притисни ентер »

Цукерберг прифаќа повисок данок
Цукерберг прифаќа повисок данок

Цукерберг прифаќа повисок данок

Сопственикот на Фејсбук ,Марк Цукерберг изјавил дека се согласува овој  хај-тек гигант, во иднина,  да плаќа повисок данок во Европа. „Разбирливо ми е што луѓето се фрустрираат околу ова прашање“- рекол при тоа, овој американски бизнисмен. Тој изјавил и дека го поддржува планот Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД) да изнајде и да изработи

„Политико“: Фејсбук се согласува да плаќа поголем данок

„Политико“: Фејсбук се согласува да плаќа поголем данок

Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат оти социјалната мрежа може ќе мора да плати повеќе даноци во различни земји, објави „Политико“, објавувајќи делови од говор што треба Закерберг ќе го одржи в сабота на Минхенска безбедносна конференција. Прекугранични даночни прописи треба да бидат изменети,

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат оти социјалната мрежа може ќе мора да плати повеќе даноци во различни земји, објави „Политико“, објавувајќи делови од говор што треба Закерберг ќе го одржи в сабота на Минхенска безбедносна конференција. Прекугранични даночни прописи треба да бидат изменети,

Цукерберг поддржува нов даночен систем за онлајн гигантите

Цукерберг поддржува нов даночен систем за онлајн гигантите

Шефот на Фејсбук, Марк Цукерберг ги поддржа чекорите на групата за слободен пазар, ОЕЦД за реформа на начинот на кој се плаќаат даноците на светските гиганти, дури и ако тоа значи дека компаниите како неговата ќе плаќаат повеќе за националните влади. "Ние, исто така, сакаме даночни реформи. Ние сакаме процесот на ОЕЦД да успее, така што ќе имаме стабилен

Политико: Закерберг e согласeн дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Политико: Закерберг e согласeн дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат бидејќи социјалната мрежа може ќе мора да плати повеќе даноци во различни земји, објави „Политико“, објавувајќи делови од говор што треба Закерберг ќе го одржи в сабота на Минхенска безбедносна конференција. Прекугранични даночни прописи треба да бидат изменети,

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

– Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат оти социјалната мрежа може ќе мора да плати повеќе даноци во различни земји, објави „Политико“, објавувајќи делови од говор што треба Закерберг ќе го одржи в сабота на Минхенска безбедносна конференција. Прекугранични даночни прописи треба да бидат изменети,

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат оти социјалната мрежа може ќе мора да плати повеќе даноци во различни земји, објави „Политико“, објавувајќи делови од говор што треба Закерберг ќе го одржи в сабота на Минхенска безбедносна конференција. Прекугранични даночни прописи треба да бидат изменети,

„Политико”: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

„Политико”: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат оти социјалната мрежа може ќе мора да плати повеќе даноци во различни земји, објави „Политико”, објавувајќи делови од говор што треба Закерберг ќе го одржи в сабота на Минхенска безбедносна конференција. Прекугранични даночни прописи треба да бидат изменети,

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

„Политико“: Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Разбирам дека има фрустрација за тоа како технолошките компании се оданочуваат во Европа. Исто така, ние сакаме даночни реформи и драго ми е што ОЕЦД размислува за тоа – се нагласува во извадоците од говорот на Закерберг. Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат оти социјалната мрежа може ќе мора

Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Закерберг се согласува дека Фејсбук би требало да плаќа поголем данок

Извршниот директор на Фејсбук, Марк Закерберг, прифаќа дека глобалните даночни реформи значат оти социјалната мрежа може ќе мора да плати повеќе даноци во различни земји, објави „Политико“, објавувајќи делови од говор што треба Закерберг ќе го одржи в сабота на Минхенска безбедносна конференција. Прекугранични даночни прописи треба да бидат изменети,