притисни ентер »

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра
ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Одобрена е апликација за изградба на Автопат

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Одобрена е апликација за изградба на Автопат

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Одобрена е апликација за изградба на Автопат

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Како што соопштија од кабинетот на вицепремиерот за европски прашања, одобрена е апликација за изградба на Автопат А2 Гостивар – Кичево и тоа за делница Букојчани – Кичево, должина од 12.7 км, како дел од Коридор 8, при што се обезбедени над 20 милиони евра (20.348.000 евра). Вкупните средства за изградбата на автопатската делница Букојчани – Кичево

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Како што соопштија од кабинетот на вицепремиерот

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во вкупен износ од 24 милиони евра

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во вкупен износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Одобрена е апликација за изградба на Автопат

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

ВБИФ ѝ одобри на Македонија три инвестициски проекти во износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Одобрена е апликација за изградба на Автопат

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Како што соопштија од кабинетот на вицепремиерот

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Како што соопштија од кабинетот на вицепремиерот

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Одобрени три инвестициски проекти за Македонија во вкупен износ од 24 милиони евра

Управниот комитет на инструментот Инвестициска рамка за Западен Балкан – ВБИФ (Western Balkas Investment Framework – WBIF), донесе одлука на Република Македонија да ѝ одобри три апликации за инфраструктурни проекти во вкупен износ од 24 милиони евра грант (неповратни) средства за техничка помош и инвестиции. Како што соопштија од кабинетот на вицепремиерот