притисни ентер »

Посета на винарии, прошетки, велотури, па дури и учество во гроздоберот
Посета на винарии, прошетки, велотури, па дури и учество во гроздоберот

Посета на винарии, прошетки, велотури, па дури и учество во гроздоберот

Поддршка на развојот на винскиот или ено – туризмот Преку ПЛРК се поддржани 4 потпроекти чиишто активности и резултати се насочени кон развој на винскиот и ено – гастро туризмот. Тоа се потпроектите на приватните претпријатија: винарска визба „Лазар“ од Неготино, винарска визба „Попова Кула“ од Демир Капија и „Тиквеш – Вински туризам“ од Кавадарци,

Пратениците го ратификуваа протоколот за членство на земјава во Алијансата

Пратениците го ратификуваа протоколот за членство на земјава во Алијансата

Знамето на НАТО се развиори пред Парламентот Членството во НАТО е „предвреме заверено“, односно пред и Шпанија да го ратификува бидејќи македонското Собрание треба да се распушти до крајот на неделата заради одржување на предвремените парламентарни избори, кои се закажани на 12 април. Почитувани за да продолжите со читањето треба да бидете претплатник

Трговијата се приближи до рекордните 15 милијарди евра во 2019 година

Трговијата се приближи до рекордните 15 милијарди евра во 2019 година

Македонската стоковна размена за пет години пораснала за 50% Извозот лани пораснал за 9,60%, додека увозот за 10,31%. Последниве пет години стапката на пораст на извозот расте, додека минатата година динамиката забавила, односно стапката на пораст на извозот е пониска во однос на 2018 – та, кога била 16,8%. Кај увозот има слична ситуација, односно

Новата методологија шанса за забрзување на евроинтеграциите

Новата методологија шанса за забрзување на евроинтеграциите

Европската Комисија ја утврди новата методологија за преговарање Сите 35 поглавја од различни области кои досега ги преговараа земјите аспиранти да станат дел од Европската Унија, со новата методологија што претходната недела ја усвои Европската Комисија се распределени во шест секторски кластери – фундаменти, внатрешен пазар, конкурентност и инклузивен