притисни ентер »

Прeкршок што се казнува со 100 евра, ама НИКОЈ не го почитува правилото
Прeкршок што се казнува со 100 евра, ама НИКОЈ не го почитува правилото

Прeкршок што се казнува со 100 евра, ама НИКОЈ не го почитува правилото

Македонија, а особено Скопје последнава деценија е претворено во едно големо градилиште. На секој чекор се гради, камионите постојано одат „горе – доле“, бетонот влегува во секој можен слободен дел. И таквите камиони кога излегуваат од градилиштата постојано имаат „тон“ кал на тркалата, додека се движат паѓа земја, песок, беток и сето тоа останува

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите - Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите - Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите? Сообраќајната полиција во Софија почна со проверки на автомобилите и камионите што го загадуваат воздухот во Софија. Возилата што испуштаат штетни гасови над дозволеното ќе бидат исклучени од сообраќај. За таа цел, на сообраќајната полиција ѝ се доделени пет уреди од градските власти со кои ќе се мери нивото

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите - Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите - Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите? Сообраќајната полиција во Софија почна со проверки на автомобилите и камионите што го загадуваат воздухот во Софија. Возилата што испуштаат штетни гасови над дозволеното ќе бидат исклучени од сообраќај. За таа цел, на сообраќајната полиција ѝ се доделени пет уреди од градските власти со кои ќе се мери нивото

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Сообраќајната полиција во Софија почна со проверки на автомобилите и камионите што го загадуваат воздухот во Софија. Возилата што испуштаат штетни гасови над дозволеното ќе бидат исклучени од сообраќај. За таа цел, на сообраќајната полиција ѝ се доделени пет уреди од градските власти со кои ќе се мери нивото на штетни гасови. Досега вакви уреди во

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите - Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите - Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Ќе оди ли Македонија по стапките на соседите? Сообраќајната полиција во Софија почна со проверки на автомобилите и камионите што го загадуваат воздухот во Софија. Возилата што испуштаат штетни гасови над дозволеното ќе бидат исклучени од сообраќај. За таа цел, на сообраќајната полиција ѝ се доделени пет уреди од градските власти со кои ќе се мери нивото

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Сообраќајната полиција во Софија почна со проверки на автомобилите и камионите што го загадуваат воздухот во Софија. Возилата што испуштаат штетни гасови над дозволеното ќе бидат исклучени од сообраќај. За таа цел, на сообраќајната полиција ѝ се доделени пет уреди од градските власти со кои ќе се мери нивото на штетни гасови. Досега вакви уреди во

Ако сте учесник во сообраќајка: Во овие случаи ЗАДОЛЖИТЕЛНО морате да повикате полиција

Ако сте учесник во сообраќајка: Во овие случаи ЗАДОЛЖИТЕЛНО морате да повикате полиција

Некогаш и не поради ваша вина можете да бидете учесник во сообраќајна незгода. Може да минете само со гребаници на автомобилот или со мала материјална штета. Тогаш се препорачува да се пополни Европски извештај и со тој да се заврши постапката, а возилата да се отстранат од патот. Но, понекогаш еден од учесниците сака да се повика сообраќајна полиција

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Сообраќајната полиција во Софија почна со проверки на автомобилите и камионите што го загадуваат воздухот во Софија. Возилата што испуштаат штетни гасови над дозволеното ќе бидат исклучени од сообраќај. За таа цел, на сообраќајната полиција ѝ се доделени пет уреди од градските власти со кои ќе се мери нивото на штетни гасови. Досега вакви уреди во

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Софија забрани автомобили што го загадуваат воздухот

Сообраќајната полиција во Софија почна со проверки на автомобилите и камионите што го загадуваат воздухот во Софија. Возилата што испуштаат штетни гасови над дозволеното ќе бидат исклучени од сообраќај. За таа цел, на сообраќајната полиција ѝ се доделени пет уреди од градските власти со кои ќе се мери нивото на штетни гасови. Досега вакви уреди во

Ако сте учесник во сообраќајка: Во овие случаји ЗАДОЛЖИТЕЛНО морате да повикате полиција

Ако сте учесник во сообраќајка: Во овие случаји ЗАДОЛЖИТЕЛНО морате да повикате полиција

Некогаш и не поради ваша вина можете да бидете учесник во сообраќајна незгода. Може да минете само со гребаници на автомобилот или со мала материјална штета. Тогаш се препорачува да се пополни Европски извештај и со тој да се заврши постапката, а возилата да се отстранат од патот. Но, понекогаш еден од учесниците сака да се повика сообраќајна полиција