притисни ентер »

Lada не се дава – и натаму доминира во Русија
Lada не се дава – и натаму доминира во Русија

Lada не се дава – и натаму доминира во Русија

Иако не на нивото како САД, Кина и Индија, сепак рускиот пазар на автомобили е и тоа како од интерес на големите автопроизводители. Со цел да го зголемат пазарното учество голем број познати производители изминатите години отворија производствени погони во Русија, но се чини засега тоа е залудно. Доминацијата на руската легенда Lada и натаму трае,