притисни ентер »

СТОЛЧИЊА ПРЕД ВЛАДА: Работникот дојде по своето
СТОЛЧИЊА ПРЕД ВЛАДА: Работникот дојде по своето

СТОЛЧИЊА ПРЕД ВЛАДА: Работникот дојде по своето

Работникот дојде по ветеното и своето, порача денеска претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) Дарко Димовски, од собирот на членството на ССМ пред зградата на Владата, во рамки на активностите од генералниот штрајк што го спроведуваат во јавниот сектор втор ден со барање за линеарно зголемување на платите за 2.806 денари и враќање

СТОЛЧИЊА ПРЕД ВЛАДА: Работникот дојде по своето

СТОЛЧИЊА ПРЕД ВЛАДА: Работникот дојде по своето

Работникот дојде по ветеното и своето, порача денеска претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) Дарко Димовски, од собирот на членството на ССМ пред зградата на Владата, во рамки на активностите од генералниот штрајк што го спроведуваат во јавниот сектор втор ден со барање за линеарно зголемување на платите за 2.806 денари и враќање

Втор ден генерален штрајк: Работникот дојде по ветеното и своето

Втор ден генерален штрајк: Работникот дојде по ветеното и своето

Работникот дојде по ветеното и своето, порача денеска претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) Дарко Димовски, од собирот на членството на ССМ пред зградата на Владата, во рамки на активностите од генералниот штрајк што го спроведуваат во јавниот сектор втор ден со барање за линеарно зголемување на платите за 2.806 денари и враќање

Втор ден генерален штрајк на јавниот сектор

Втор ден генерален штрајк на јавниот сектор

Втор ден по ред се одвива генералниот штрајк на вработените во јавниот сектор кои бараат линеарно зголемување на платите за 2.806 денари и враќање на правото за регрес на годишен одмор. „Денеска протестираме пред Владата да побараме поддршка од 21 министер за предлогот на ССМ за линеарно зголемување на платоте за 2806 денари, но за жал не не пречекаа

Работникот си дојде по своето бидејќи немаме друг начин како да издржиме во економската криза, кажа Димовски

Работникот си дојде по своето бидејќи немаме друг начин како да издржиме во економската криза, кажа Димовски

Фото: Маја Јаневска-Илиева Втор ден генерален штрајк во јавниот сектор, ССМ на собир пред Владата Работникот дојде по ветеното и своето, порача денеска претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) Дарко Димовски, од собирот на членството на ССМ пред зградата на Владата, во рамки на активностите од генералниот штрајк што го спроведуваат

Втор ден генерален штрајк во јавниот сектор, ССМ на собир пред Владата

Втор ден генерален штрајк во јавниот сектор, ССМ на собир пред Владата

Работникот дојде по ветеното и своето, порача денеска претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) Дарко Димовски, од собирот на членството на ССМ пред зградата на Владата, во рамки на активностите од генералниот штрајк што го спроведуваат во јавниот сектор втор ден со барање за линеарно зголемување на платите за 2.806 денари и враќање

ССМ на протест пред Владата, поставени 21 столче за секој министер

ССМ на протест пред Владата, поставени 21 столче за секој министер

Со поставување на 21 столче пред зградата на Владата, наменети за секој министер одделно, Сојузот на синдикатите на Македонија го продолжи вчера започнатиот штрајк во јавниот сектор. -21 столче за 21 министер од 10 до 14 часот на улица, објавија од ССМ. Со ова, Синдикатот бара да биде прифатен нивниот амандман испратен до Владата и Собранието за линеарно

ССМ на протест пред Владата, поставени 21 столче за секој министер

ССМ на протест пред Владата, поставени 21 столче за секој министер

Со поставување на 21 столче пред зградата на Владата, наменети за секој министер одделно, Сојузот на синдикатите на Македонија го продолжи вчера започнатиот штрајк во јавниот сектор. -21 столче за 21 министер од 10 до 14 часот на улица, објавија од ССМ. Со ова, Синдикатот бара да биде прифатен нивниот амандман испратен до Владата и Собранието за линеарно

Втор ден штрајк во јавниот сектор – ССМ со 21 столче пред Владата ги потсети министрите за своите барања

Втор ден штрајк во јавниот сектор – ССМ со 21 столче пред Владата ги потсети министрите за своите барања

Протестирајќи пред Владата, утринава првиот човек на ССМ, Дарко Димовски ги повика владините претставници да се реши проблемот преку усвојување на амандманот кој ССМ го поднесе до Собранието, а кој е во насока на исполнување на нивните барања со ребалансот на Буџетот за оваа година или со општиот колективен догвовор За разлика од 1 Мај кога им била

Втор ден генерален штрајк во јавниот сектор, ССМ на собир пред Владата

Втор ден генерален штрајк во јавниот сектор, ССМ на собир пред Владата

Работникот дојде  по ветеното и своето, порача денеска претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) Дарко Димовски, од собирот на членството на ССМ пред зградата на Владата, во рамки на активностите од генералниот штрајк што го спроведуваат во јавниот сектор втор ден со барање за линеарно зголемување на платите за 2.806 денари и враќање