притисни ентер »

Арсовска: „Макекспрес“ и „Слобода превоз“ пет години не пријавиле продажба на ниту еден билет
Арсовска: „Макекспрес“ и „Слобода превоз“ пет години не пријавиле продажба на ниту еден билет

Арсовска: „Макекспрес“ и „Слобода превоз“ пет години не пријавиле продажба на ниту еден билет

Јавен повик на кој како поедници ќе можат да се пријават приватните автобуски превозници ќе распише Градот Скопје, најави денеска скопската градоначалничка Данела Арсовска. На прес-конференцијата таа рече дека на повикот може д аучествуваат и приватни превозници кои досега возеле во рамките на двете здруженија „Макекспрес“ и „Слобода превоз“. Арсовска

Арсовска: Приватните превозници наплатувале билети, а парите не ги пријавувале

Арсовска: Приватните превозници наплатувале билети, а парите не ги пријавувале

Приватните превозници од 2017 година наплатувале билети и парите не ги пријавувале, а фактурирале по 400 илјади евра од ЈСП секој месец, изјави денеска градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска, посочувајќи дека оваа шема најверојатно траела пет години. Град Скопје, како што информира, има изготвено нов јавен повик каде што приватните превозници

Арсовска: „Слобода превоз и Макекспрес наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

Арсовска: „Слобода превоз и Макекспрес наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

„Јавноста сепак, мора да ги знае вистинските причини за привидот за наводен „хаос“ во сообраќајот, кој некој со намера го предизвикува, а таа намера денес ќе ја откриеме и разобличиме. Ќе се обидам системот на функционирање да го објаснам во најсимплифицирана форма“ рече денеска на прес-конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска

Арсовска: „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

Арсовска: „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

„Јавноста сепак, мора да ги знае вистинските причини за привидот за наводен „хаос“ во сообраќајот, кој некој со намера го предизвикува, а таа намера денес ќе ја откриеме и разобличиме. Ќе се обидам системот на функционирање да го објаснам во најсимплифицирана форма“ рече денеска на прес-конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска

Арсовска: „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

Арсовска: „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

„Јавноста, сепак, мора да ги знае вистинските причини за привидот за наводен ‘хаос’ во сообраќајот, кој некој со намера го предизвикува, а таа намера денес ќе ја откриеме и разобличиме. Ќе се обидам системот на функционирање да го објаснам во најсимплифицирана форма“, рече денеска на прес-конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска

Арсовска: „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

Арсовска: „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ наплаќале билети, тие пари не ги пријавувале и ги ставале во џеб

„Јавноста, сепак, мора да ги знае вистинските причини за привидот за наводен ‘хаос’ во сообраќајот, кој некој со намера го предизвикува, а таа намера денес ќе ја откриеме и разобличиме. Ќе се обидам системот на функционирање да го објаснам во најсимплифицирана форма“, рече денеска на прес-конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска

Арсовска: Нема да бидеме сојузници во криминал кој траел од 2017 година

Арсовска: Нема да бидеме сојузници во криминал кој траел од 2017 година

Добивај вести на Viber По превирањата во јавноста околу јавниот превоз и прекинот на услугата на приватните превозници во јавноста со свој став излезе градоначалничката Данела Арсовска, која потенцира дека и приватниците имаат обврски, кои не ги почитувале уште од 2017 година. Таа посочи дека нема да учествува во криминал, и бара доследна примена на

Приватните превозници наплатувале билети, а парите не ги пријавувале, Арсовска најави нов јавен повик

Приватните превозници наплатувале билети, а парите не ги пријавувале, Арсовска најави нов јавен повик

Приватните превозници од 2017 година наплатувале билети и парите не ги пријавувале, а фактурирале по 400 илјади евра од ЈСП секој месец, изјави денеска градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска, посочувајќи дека оваа шема најверојатно траела пет години. Град Скопје, како што информира, има изготвено нов јавен повик каде што приватните превозници

Арсовска: За пет години приватните превозници не пријавиле ниту една продадена карта во автобус

Арсовска: За пет години приватните превозници не пријавиле ниту една продадена карта во автобус

Арсовска: За пет години приватните превозници не пријавиле ниту една продадена карта во автобус Елена Вељановска Пред 2 минути Данела Арсовска, градоначалничка на Град Скопје / Фото: Данела Арсовска, Фејсбук Град Скопје ќе изготви и нов јавен повик каде што на секој од досегашните поединечни превозници ќе му биде понудено директно и индивидуално да

Арсовска: Приватните превозници не пријавиле ниту еден продаден билет во автобусите, парите најверојатно во нечиј џеб

Арсовска: Приватните превозници не пријавиле ниту еден продаден билет во автобусите, парите најверојатно во нечиј џеб

Со она што е евидентно од аналитичките картички со кои што е евидентирано финансиското работење кое произлегува од договорот со приватните превозници „Слобода превоз“ и „Макекспрес“, од крајот на 2017 до денес немаат пријавено во продажба ниту еден продаден билет во приватните автобуси. Иако пријавувале дека возеле околу 400 илјади километри на месец