притисни ентер »

Во Скопје се речиси половина од заболените од Ковид-19 во земјава
Во Скопје се речиси половина од заболените од Ковид-19 во земјава

Во Скопје се речиси половина од заболените од Ковид-19 во земјава

Од новорегистрираните 1 182 случаи заразени со коронавирус во изминатото деноноќие во земјава, најмногу – 544 се во Скопје. Со тоа, бројот на активни случаи во главниот град изнесува 9 854 лица, од вкупно 20 485 на територија на цела Македонија. По општини најмногу има во Гази Баба 1.437 случаи, додека нешто помалку има во Аеродром, 1.410. По нив следува

Во Скопје се речиси половина од заболените од Ковид-19 во земјава

Во Скопје се речиси половина од заболените од Ковид-19 во земјава

Од новорегистрираните 1 182 случаи заразени со коронавирус во изминатото деноноќие во земјава, најмногу – 544 се во Скопје. Со тоа, бројот на активни случаи во главниот град изнесува 9 854 лица, од вкупно 20 485 на територија на цела Македонија. По општини најмногу има во Гази Баба 1.437 случаи, додека нешто помалку има во Аеродром, 1.410. По нив следува

Во Скопје – Гази Баба и Аеродром имаат над 1 400 активни случаи

Во Скопје – Гази Баба и Аеродром имаат над 1 400 активни случаи

Од новорегистрираните 1 182 случаи заразени со коронавирус во изминатото деноноќие во земјава, најмногу – 544 се во Скопје. Со тоа, бројот на активни случаи во главниот град изнесува 9 854 лица, од вкупно 20 485 на територија на целата држава. Од општините, најмногу случаи има во Гази Баба – 1 462 и во Аеродром -1 433, по што следуваат: Карпош – 1

Скопје се уште жариште на коронавирусот во Македонија- пет скопски општини со четирицифрени бројки на активни случаи

Скопје се уште жариште на коронавирусот во Македонија- пет скопски општини со четирицифрени бројки на активни случаи

Од новорегистрираните 1 182 случаи заразени со коронавирус во изминатото деноноќие во земјава, најмногу – 544 се во Скопје. Со тоа, бројот на активни случаи во главниот град изнесува 9 854 лица, од вкупно 20 485 на територија на целата држава. Од општините, најмногу случаи има во Гази Баба – 1 462 и во Аеродром -1 433, по што следуваат: Карпош – 1

Гази Баба, Аеродром, Карпош, Кисела Вода - ова е состојбата по општини во Скопје

Гази Баба, Аеродром, Карпош, Кисела Вода - ова е состојбата по општини во Скопје

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје) • Чаир – 621 • Гази Баба – 1462 • Аеродром -1433 • Карпош – 1211 • Центар – 1188 • Кисела Вода – 1207 • Ѓорче Петров – 811 • Бутел - 539 • Шуто Оризари – 179 • Студеничани – 51 • Сарај – 148 • Арачиново -36 •

Гази Баба останува прва: Детален преглед на активни случаи со Ковид-19 по скопските општини

Гази Баба останува прва: Детален преглед на активни случаи со Ковид-19 по скопските општини

Активните случаи по општини во Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје) изгледаат вака: Чаир – 621 Гази Баба – 1.462 Аеродром -1.433 Карпош – 1.211 Центар – 1.188 Кисела Вода – 1.207 Ѓорче Петров – 811 Бутел – 539 Шуто Оризари – 179 Студеничани – 51 Сарај – 148 Арачиново -36

Гази Баба и Аеродром имаат над 1 400 активни случаи

Гази Баба и Аеродром имаат над 1 400 активни случаи

Од новорегистрираните 1 182 случаи заразени со коронавирус во изминатото деноноќие во земјава, најмногу – 544 се во Скопје. Со тоа, бројот на активни случаи во главниот град изнесува 9 854 лица, од вкупно 20 485 на територија на целата држава. Од општините, најмногу случаи има во Гази Баба – 1 462 и во Аеродром -1 433, по што следуваат: Карпош – 1

Скопје е жариштето каде катадневно има најмногу заразени лица со коронавирусот

Скопје е жариштето каде катадневно има најмногу заразени лица со коронавирусот

Од  новите 1.237 случаи на инфицирани лица со коронавирусот во Македонија, 506 случаи се во Скопје. Главниот град предначи при катадневнитедневните извештаји за заразени лица со коронавирусот. Скоро половина од новоинфицираните се граѓани од Скопје. Активни случаи во моментов, во Скопје има 9.692, а по општини лидерската позиција ја презеде  Гази Баба