притисни ентер »

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат емоционално затапување
Истражување: Антидепресивите предизвикуваат емоционално затапување

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат емоционално затапување

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат емоционално затапување К. А. Пред 3 минути Фото: Пиксабеј Антидепресивите , кои масовно се користат, предизвикуваат „емоционално затапување“ , според новото научно истражување на Универзитетот во Кембриџ, пишува „Гардијан“. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Ова истражување нуди нови сознанија

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на емоциите кај човек. – Овие лекови одземаат дел од емоционалната

Антидепресивите предизвикуваат „отапеност“ на емоциите, отстрануваат дел од убавите чувства

Антидепресивите предизвикуваат „отапеност“ на емоциите, отстрануваат дел од убавите чувства

Фото: Пиксабеј Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на емоциите кај човек. – Овие лекови одземаат дел

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на емоциите кај човек. -Овие лекови одземаат дел од емоционалната

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на емоциите кај човек. -Овие лекови одземаат дел од емоционалната

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на емоциите кај човек. – Овие лекови одземаат дел од емоционалната

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на емоциите кај човек. -Овие лекови одземаат дел од емоционалната

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Истражување: Антидепресивите предизвикуваат бесчувствителност

Антидепресивите предизвикуваат „емоционална бесчувствителност“, според истражувањето кое нуди нови сознанија за тоа како лековите можат да делуваат и нивните можни несакани ефекти. Трудот посочува дека самите лекови (и тоа од оние што се најкористени) може да предизвикаат „отапеност“ на емоциите кај човек. – Овие лекови одземаат дел од емоционалната

Антидепресивите кај помладата популација предизвикуваат емоционално осиромашување

Антидепресивите кај помладата популација предизвикуваат емоционално осиромашување

Антидепресивите, кои се’ почесто се користат, особено кај помладата популација, предизвикуваат емоционално осиромашување, покажа студијата која нуди нови сознанија за ефектите на лековите и нивните можни несакани ефекти. Студијата покажа дека здравите волонтери реагирале помалку на позитивни и негативни повратни информации откако земале селективни