притисни ентер »

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Турските пратеницви денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Турските пратеници денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Бинали Јилдирим избран за претседател на турското Собрание

Бинали Јилдирим избран за претседател на турското Собрание

Турските пратеницви денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. Бинали Јилдирим избран за претседател на турското Собрание

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Турските пратеницви денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент Турските пратеницви денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. МИА Јилдирим

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Турските пратеницви денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Турските пратеницви денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент was last modified:

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Јилдирим избран за претседател на турскиот Парламент

Анкара, 12 јули 2018 (МИА) - Турските пратеницви денеска го избра поранешниот премиер Бинали Јилдирим за претседател на Големото турско народно собрание. Јилдирим е избран со 335 гласови „за“ во третиот круг гласање, при што учествуваа 584 пратеници од вкупно 600. Јилдирим е 28 претседател на турскиот Парламент. ми/ 18:05 ### Јилдирим избран за претседател